van der Horst

East Belgian Rally: Cherain neemt over van Van Woensel - Straftijd voor Loix

Cedric Cherain - Skoda Fabia R5
Cedric Cherain - Skoda Fabia R5
Tussen Chris Van Woensel, Freddy Loix en Cédric Cherain bleef de strijd erg spannend in de tweede ronde van de East Belgian Rally. Maar, voor de start van de laatste drie proeven lijkt enkel Chris Van Woensel nog in staat om Cédric Cherain van een dik verdiende overwinning te houden. De Skoda Fabia R5 in de kleuren van SAN Mazuin toonde zich immers de snelste op de proeven van deze East Belgian Rally.
Chris Van Woensel begon met een minieme voorsprong op Freddy Loix en Cédric Cherain aan de slotronde. Maar, de Skoda's zaten hem op de hielen en na de negende proef nam Cédric Cherain het commando over.

"Ik voel me uitstekend in de Skoda. Het kleine onderstuur van deze ochtend is verdwenen," lachte Cédric. "Ik wil hier winnen. Ik denk dat ik vandaag getoond heb dat ik de snelste was. Maar, er zijn nog drie proeven te rijden..."

Freddy Loix, nog in strijd voor de zege na de eerste ronde, verloor alle hoop op de zege na de bevestiging van een straftijd van een halve minuut wegens te laat inklokken voor KP 4 deze voormiddag. Door die straftijd valt de Kampioen van België 2016 terug naar de derde plaats. Hans Weijs staat stevig op de vierde plaats, voor Kris Princen met zijn Peugeot 208 T16.

Van de top 5 tot de 10de plaats zijn de posities niet meer gewijzigd. Bob De Jong (DS 3 R5) staat nog altijd voor Tim Van Parijs, de leider in GT met zijn Porsche, Guino Kenis (Mini RRC), Stephan Hermann, nog altijd de beste bij de voortrekkers, en Michael Albert (Mitsubishi Lancer Evo9).

Foto: RIP-Degryse
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 24 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons