van der Horst

East Belgian Rally: Van Woensel blijft op kop na tweede lus

Chris Van Woensel
Chris Van Woensel
Ook na de tweede lus blijft Chris Van Woensel de debatten leiden, maar de Skodas Fabia R5's van Freddy Loix en Cedric Cherain blijven op zijn hielen zitten. Ze staan tweede en derde op respectievelijk 4,2 en 6,6 sec na vijf KP’s of 59 km tegen de klok.
Na de eerste service na drie KP’s mochten de heren zich opmaken voor de tweede lus van twee KP’s. Hierna waren de vijf verschillende proeven van deze rally voor de eerste maal verorberd en kan men straks beginnen aan de tweede ronde van vijf kp’s, opgesplitst in twee lussen.

Na de eerste herademing ging Cédric Cherain met zijn Skoda Fabia R5 op KP4 bijzonder hard en was hij de meerdere van Loix en leider Van Woensel met een verschil van respectievelijk 1,4 en 8,4 sec. Hierdoor kon Loix zijn achterstand op Van Woensel quasi volledig wegwerken en kwam tot op 2/10 sec. van de man uit Schriek. Cherain was de enige die nog binnen 10 seconden van de beide kemphanen kon blijven.

Van Woensel was dan opnieuw de snelste op KP 5 en gaf Loix opnieuw vier seconden aan de broek. Hierdoor krijgt de Mitsubishi-rijder iets meer ademruimte richting de derde lus van de rally. 

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 24 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons