van der Horst

East Belgian Rally: Princen neemt de leiding in de regen

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Na de eerste lus van vijf klassementsproeven, heeft Kris Princen de leiding genomen in de East Belgian Rally, die geteisterd wordt door regenweer. De eerste twee snelste tijden werden gerealiseerd door Kevin Abbring, maar de Peugeot-rijder is ondertussen gezakt naar de tweede plaats op 5"8.
"In de regen hadden we gehoopt er dichter bij te zitten, maar de 4de en 5de proef waren te snel voor onze 208 T16, zeker met de lange verhoudingen in de versnellingsbak. De Skoda's van Princen en Verschueren zullen moeilijk te kloppen zijn," vertelde de Nederlander.

Kris Princen voerde stelselmatig het tempo op. "Ik schoof even rechtdoor en liet de motor afslaan, waardoor ik toch een kleine 10" verloren heb. Maar, het gaat ondertussen wel goed," aldus de leider.
Vincent Verschueren, de leider in het kampioenschap, begon behoedzaam, maar hij is met zijn Skoda wel opgerukt naar de 3de plaats, op 20"9, voor Hans Weijs, die na twee jaar nog eens herenigd is met zijn vertrouwde copiloot Bjorn Degandt. Het Ford-duo maakte op de 5de proef een schuiver in een weiland, net als Cédric Cherain, die op de 6de plaats staat. De Luikenaar had gehoopt in de regen dichter bij de koplopers te zitten, maar de motor van de DS 3 heeft duidelijk moeite om het tempo van de Skoda's te volgen. Cherain volgt trouwens op 3"3 van Ghislain de Mevius, die zijn tweede plaats in de Rally van Wallonië bevestigt met een knappe 5de plaats in de tussenstand: "En er zit nog meer in, maar ik liet wat teveel tijd liggen op de derde proef. Vooral in de snelste waaiers is het vertrouwen nog niet optimaal door mijn gebrek aan parcourskennis."

Michael Albert is 7de en de enige overgebleven WRC-rijder, want Manu Canal-Roblès moest zijn Skoda Fabia WRC na een snelheidsovertreding definitief aan de kant zetten (net als Jelle Vermeire). De top 10 wordt vervolledigd door Kevin Demaerschalk en Cédric De Cecco.

In het Junior BRC staat er voorlopig geen maat op Sébastien Bedoret met zijn Peugeot 208 R2. In Historic showt Stefaan Stouf het potentieel van zijn Ford Sierra Cosworth met een voorlopige 12de plaats algemeen.



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 30 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons