van der Horst

East Belgian Rally: Princen vult hiaat met winst in East Belgian

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen en Peter Kaspers hebben in hun Skoda Fabia R5 de East Belgian Rally gewonnen. Daarmee wordt een leemte in het palmares van de Limburger opgevuld. Vincent Verschueren werd tweede en ligt in pole position om in de Condroz de titel binnen te halen.
Kort na de middag werd de wedstrijd in een definitieve plooi gelegd. Op de tweede passage van Bütgenbach maakte Kevin Abbring een kapitale fout. Hij ging rond en stak enkele minuten vast. De Nederlander kon in zijn Peugeot 208 R5 zijn weg wel nog vervolgen maar was kansloos voor het podium. Daardoor kreeg Princen een vrijgeleide naar een eerste overwinning in Sankt-Vith.

Vincent Verschueren zette op het einde nog alles op alles maar moest zich toch tevreden stellen met de tweede plaats in zijn Skoda Fabia R5. Een goed resultaat want 's ochtends zag het er lange tijd niet zo goed uit voor de Oost-Vlaming. Verschueren heeft nu nog een voorsprong van twaalf punten op Kris Princen in de BK-tussenstand. Kevin Abbring is mathematisch uitgeteld voor de titel.

Cédric Cherain mocht mee het podium op in zijn DS3 R5. De winnaar van vorig jaar hield de druk hoog op Verschueren maar moest op het eind toch lossen. Hij had een achterstand van bijna een halve minuut op de winnaar. Ghislain de Mevius is een mooie vierde in zijn Fabia R5, Michael Albert vervolledigt de top vijf in zijn Fabia WRC.

Sébastein Bédoret overklastte iedereen bij de junioren en bij de historics ging Robin Maes met winst aan de haal.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 30 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons