van der Horst

East Belgium: Snijers en Gitsels opnieuw aan de slag met de Porsche 997 GT3

Patrick Snijers en co-rijder Johan Gitsels nemen aanstaande zaterdag deel aan de voorlaatste wedstrijd van het BK rally, de East Belgian Rally. Beiden willen er een succesvol vervolg breien aan het debuut van de Logi-technic Porsche 997 GT3 in de Omloop van Vlaanderen. De East Belgian Rally is, op vlak van parcours, mogelijk het beste wat het BK rally jaarlijks te bieden heeft. Veel deelnemers zijn lyrisch over het parcours, ook Patrick Snijers.
  • St. Paul
“Ik vind het fantastisch om drie weken na de Omloop van Vlaanderen opnieuw met de Porsche te kunnen rijden en ik denk dat de fans er net zo over denken. Ik nam in het verleden twee keer deel aan deze wedstrijd, één keer met een Porsche, een andere keer met een Nissan. De East Belgian is een prachtige rally met snelle klassementsritten. Op het eerste zicht oogt het makkelijk maar dat is het zeker niet. Je rijdt er bijna constant in het rood, de snelheden zijn bijzonder hoog. Bij het minste dat je van het gas gaat of op de rem gaat staan verlies je tijd. Parcourskennis is er heel belangrijk en net dat hebben we niet maar los daarvan denk ik dat het iets voor onze Porsche kan zijn. Het BMA team heeft de afgelopen weken de wagen verfijnd en het is onze ambitie om de wagen verder te ontwikkelen met het oog op 2014. Met een plaats in de top vijf kan ik vrede nemen.”

Johan Gitsels maakt zijn debuut in de East Belgian Rally. “Als ik mensen hoor praten over het parcours dan krijg ik heel veel zin om de helm aan te trekken. Ons budget is niet oneindig dus moeten we keuzes maken. We kiezen voor de East Belgian omdat we beiden enorm veel zin hebben om met onze Logi-technic Porsche op ontdekking te gaan in de Oostkantons. Ik laat me vertellen dat het een high speed rally is met veel snelle waaiers. Ik sta te popelen om vrijdag het parcours te ontdekken. Ik denk ook dat er hier mogelijkheden zijn om een goed resultaat te rijden, zeker als het droog blijft moet dit iets voor onze Porsche zijn. Het BMA team van Bernard Munster heeft de voorbije weken zich vooral op de ophanging gefocust. Iedereen is er klaar voor so let’s go!”

De eerste klassementsrit van de East Belgian Rally start omstreeks 09.30u, de finish is voorzien omstreeks 22.40u.Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 26 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons