van der Horst

East Belgium Rally: Voorbeschouwing Peugeot BeLux & Kris Princen

Volgende zaterdag trekt het Belgian Rally Championship naar Sankt Vith voor de East Belgian Rally. Het is een wedstrijd die Kris Princen wel weet te appreciëren en waarvan het selectieve parcours de wendbaarheid van de 208 T16 in de kleuren van Peugeot België-Luxemburg wel zou moeten liggen. De East Belgian Rally is één van de zeldzame wedstrijden van het Belgische rallykampioenschap die Kris Princen – voorlopig – nog niet op zijn erelijst staan heeft. Dat wil echter niet zeggen dat de vertegenwoordiger van Peugeot België-Luxemburg het parcours niet zou appreciëren.
Integendeel. “Deze wedstrijd in en rond Sankt Vith moet zowat het mooiste parcours van het hele seizoen zijn”, stelt Kris. “Men vindt er alles wat rallyrijden zo leuk maakt. Over het algemeen zijn de wegen smal, en volgen de snelle bochten elkaar op. Zowel voor rijder als corijder is het niet makkelijk om zo’n klassementsproeven onder de knie te krijgen.”

In die mate dat het de eerste leider van de vorige wedstrijd in Roeselare zou afschrikken?

“Helemaal niet”, ontkent Kris. “Integendeel, net omdat het zo’n lastig parcours is, ben ik extra gemotiveerd. Mijn enthousiasme is begin deze week zelfs nog wat gegroeid, nadat we een vruchtbare test met de Peugeot 208 T16 wisten af te werken. Op een basis die sterk lijkt op het parcours van de EBR hebben we enkele goede afstellingen gevonden. Dit weekend zou onze bolide wendbaar en sterk voor de dag moeten komen. Ik kijk er nu al naar uit!”

Met een eerste plaats als ambitie?

“Dat is bedoeling, ja. Bij iedere rally toont de Peugeot 208 T16 zich zodanig snel dat we telkens om de eerste plaats kunnen strijden. Maar autosport is geen exacte wetenschap en dikwijls konden we niet tot het eind van de kwaliteiten van onze bolide gebruik maken. Ik reken op de laatste wedstrijden van het seizoen om dat wel te doen.”

De East Belgian Rally wordt op zaterdag afgewerkt. De eerste deelnemers vertrekken om 9 uur in Sankt Vith en parkeren hun bolides rond 23 uur in het gesloten wagenpark. Er staan dertien proeven op het programma, goed voor 152,63 km tegen de klok.

Peugeot Sport Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 25 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons