van der Horst

East Belgium Rally: Voorbeschouwing Polle Geusens - Justine Demeestere

Met de East Belgian Rally staat zaterdag de voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship op het programma. Polle Geusens en Justine Demeestere komen met de Ford Fiesta Ecoboost R2 aan de start. De jonge Limburger wil zijn titel in RC4, de sterk bezette categorie voor R2's, glans geven met een topprestatie.
Donderdagavond was Polle Geusens al aan het werk in de Oostkantons. Op de shakedown van de East Belgian Rally werden de afstellingen van de Ford Fiesta Ecoboost R2 verfijnd.

"We hadden in de Omloop van Vlaanderen nog niet de optimale afstelling van de achtertrein. Die was nog een beetje te nerveus, maar na 4 passages op de shakedown is de verbetering al merkbaar. We hebben ook eens in het donker gereden, omdat zaterdag toch drie klassementsproeven in het donker worden afgewerkt. Voor mij mogen het best meer proeven zijn 's avonds, want rijden in het donker, dat ligt me wel."

Na 7  feilloze optredens in de categorie R2, traditioneel een sterk bezette categorie, is Polle Geusens al zeker van de Belgische titel in RC4, maar ook dit weekend zal hij weer voluit gaan voor de zege.

"Ik krijg steeds meer vertrouwen in de Fiesta Ecoboost R2. Het zal een mooi gevecht worden met de Peugeots van De Ridder en Wagemans in onze klasse, waarin we voluit kunnen gaan omdat we al zeker zijn van de titel na de opgave van Adrian Fernémont in Roeselare. Ook Adrian zal weer een serieuze klant worden. Ik kijk in elk geval uit naar de East Belgian Rally, want het parcours is fantastisch. Ik hou van de snelle proeven met mooie vloeiende bochtencombinaties. Vorig jaar kwam ik hier niet aan de start, maar de proeven zijn niet teveel gewijzigd. Natuurlijk ga ik proberen een aantal snelste tijden te rijden met het oog op het Junior-kampioenschap."

Polle en Justine zijn in elk geval vastbesloten om opnieuw te knallen op de fraaie proeven van de East Belgian Rally.
 
Polle Geusens Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 25 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons