van der Horst

East Belgium Rally: Voorbeschouwing Steve Vanbellingen

Steve Vanbellingen is zijn hele carrière al een man van verschillende fronten geweest: sprint en uithouding op circuit, maar ook rally rijden is altijd een specialiteit van de veelzijdige Leuvenaar geweest. Het einde van het seizoen 2015 wordt heel waarschijnlijk een mooie mix van beide disciplines. Dit weekend staat voor Steve Vanbellingen een eerste rally op het programma en wat voor één! De East Belgian Rally is een prachtige rally in het oosten van ons land, met schitterende proeven in een prachtig decor. Later deze herfst staan nog mogelijk de wedstrijden van de Supercar Challenge in Spa-Francorchamps op het menu, net als de afsluiter van het BK Rally, de Condroz in en om Hoei. Daar zou Mister Stand 21 Vanbellingen wel eens voor de verrassing kunnen zorgen.
De voorlaatste manche van het Belgian Rally Championship wordt verreden in de Oostkantons, een prachtige regio met een bijzonder rallyverleden. Tal van Belgische rallykampioenen leerden immers sturen op de glooiende wegen met natuurlijke bochten in de regio van Sankt-Vith. Denk maar aan onze huidige WK-topper Thierry Neuville, of een andere Belgische WK-legende Bruno Thiry.

Steve Vanbellingen: “Ik ben blij om weer eens op rallywegen van start te gaan. Zeker deze rally ten oosten van Spa-Francorchamps is één van de mooiste wedstrijden van ons land. Ik ga er met een BMW M3 van Schmid Racing aan de start verschijnen, in het kader van de spectaculaire M Cup. Dat is een kampioenschap voor de achterwielaangedreven BMW’s en iedereen die dat kampioenschap kent, weet waar het voor staat: glijwerk en driften. Ik kijk er enorm naar uit. Bovendien heeft het team van Schmid Racing nog een kans op de titel en mogelijk moeten we ook in functie daarvan rijden. De proeven worden verreden op zaterdag 26 september.”

Steve Vanbellingen reed recent nog naar een podium in zijn klasse tijdens de 24 Hours of Zolder en vergeet dus ook zeker de circuitautosport niet. Daarom start hij mogelijk ook nog eens in de Benelux Supercar Challenge op Spa-Francorchamps tijdens het weekend van 3 en 4 oktober.

“Jammer genoeg zal het niet met de prachtige BMW WTCC zijn, we hebben met het team immers besloten om onze positie in het kampioenschap, die na de brand een behoorlijke deuk heeft gekregen, niet verder te verdedigen. Ik rij mogelijk met een andere wagen, maar 100% zekerheid daarover volgt later deze week of ten laatste volgende week.”

Last but not is er op 6, 7 en 8 november de Condroz Rally, hét rallyfeest van het najaar.

“En daar weet ik nog niet waar ik mee gaan rijden, maar het zou wel eens een zeer mooie wagen kunnen worden. Ik spreek met heel wat teams en kijk wat de mogelijkheden zijn voor de Condroz, waar een vierwielaangedreven wagen misschien toch een behoorlijke kans maakt. Ik kijk echt enorm naar de Condroz uit, want het is een rally die ik zeer graag rijd. De ambiance is er super, er is altijd volk en de proeven zijn ook geweldig. Hoe dan ook, ik ben klaar voor een mooi en snel najaar!”  

Vanbellingen Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 25 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons