van der Horst

EBR: Herkansing voor Princen en Fernémont

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Met de East Belgian Rally in Sankt-Vith is het Belgische Rallykampioenschap al toe aan zijn voorlaatste manche. Kris Princen krijgt een nieuwe kans om zijn titel veilig te stellen, Adrian Fernémont mag op zoek naar winst nadat hij die in extremis zag wegglippen in Roeselare. Sébastien Bédoret heeft inmiddels de smaak van champagne te pakken. Hans Weijs jr. lijkt de belangrijkste outsider nu enkele tenoren forfait geven.
Veel is er aan de puntenstand niet gewijzigd sinds de Omloop van Vlaanderen. Kris Princen zag de finish niet, Cédric Cherain kwam zelfs niet aan de start en Adrian Fernémont zag zijn gemaakte zege in rook opgaan. Eén ding is wel veranderd. Door winst van Sébastien Bédoret komt de pupil van Skoda nu op vier punten van Kris Princen en kan ook hij nog een gooi doen naar de titel, al heeft Princen nog altijd het overwicht met drie overwinningen en twee brilscores. Meer zelfs, bij winst is Princen helemaal zeker van de titel.

Princen was de voorbije jaren primus in de Oostkantons, maar Bédoret heeft wel mogelijks een klein beetje voordeel. Princen start namelijk niet in zijn stilaan vertrouwde VW Polo. Na een overdreven opgeblazen en vooral overbelichte, hetze tussen hem en BMA trok de Limburger naar de stal van Pieter Tsjoen waar hij zich opnieuw een Skoda Fabia kan aanmeten. De strijd om de titel wordt wel een mooie strijd binnen de strijd.

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont zit al niet meer in de positie om veel te rekenen, maar geniet wel de luxe om voluit voor winst te gaan, al komt er uit Hollandse hoek te duchten concurrentie. Hans Weijs zakt af met de VW Polo. En ook Cherain verrast, hij start met de Ford Fiesta MKII om zo zijn titelkansen gaaf te houden.

Ook Ghislain de Mévius, Pieter-Jan Michiel Cracco en misschien zelfs Grégoire Munster, kersvers Juniorkampioen, kunnen zich misschien mengen in de strijd om het podium, of toch zeker de top vijf. En als het droog blijft is het altijd uitkijken naar de chrono's van de GT's, met Patrick Snijers, Tim Van Parijs, Romain Delhez en Steve Zimmer.

Patrick Snijers - Porsche GT3 997
Patrick Snijers - Porsche GT3 997
Bij de junioren is het "toten hosen" - een saaie bedoening. Tobias Brüls kan op zijn terrein enkel verliezen. Ook bij de historics oogt het veld magertjes al zal de strijd wel fel oplaaien tussen Arthur Kerkhove en Dirk Deveux in de strijd om de titel. Bij de criteriums krijgt Jelle Seghers de kans om op vreemd terrein een nieuwe slag te slaan na zijn winst in Roeselare.

Twaalf proeven wachten er op vertrouwd terrein al is KP Amel wel hertekend. Na 151 km tegen de klok kennen we de winnaar, en mogelijks de nieuwe kampioen.

Foto's: RIP - Davy DegryseDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 25 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons