van der Horst

EBR: Lefebvtre pakt bevochten zege, en virtuele titel

Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre - Citroën C3
Stéphane Lefebvre blijft met een zesde zege op rij ongeslagen in het Belgian Rally Championship. De Fransman was de snelste in de East Belgian Rally, de op twee na laatste rally van het BRC. Hij haalde het na een spannende strijd met regerend kampioen Adrian Fernémont, die zijn titel nu zeker moet laten aan Lefebvre.
  • De Swert Opticiens
Adrian Fernémont (Skoda) kwam na drie maanden rust terug meestrijden in het BRC, op het glooiende parcours rond Sankt-Vith. Hij klokte meteen de snelste tijd en zette zich dus op kop van de koers. Maar Stéphane Lefebvre (Citroën) sloeg meteen terug en nam de leiding over. De hele eerste lus bleef het uitermate spannend want ook Gino Bux (Skoda) kwam zich mengen waardoor er mocht geluncht worden met de top drie op een zakdoek.

Na de middag bleek de bandenkeuze nog moeilijker. Gino Bux verkeek zich en ging enkele keren in de fout waardoor hij al vrij snel na de eerste pauze een kruis mocht maken over een eerste BRC-zege. Fernémont zette zich schrap, wipte opnieuw over Lefebvre een bouwde zelfs een kleine marge uit, maar toen de nacht viel buitte de Nordist zijn ervaring uit en haalde hij verwoestend uit in de slotlus. Met een knaltijd op de laatste proef zette hij de puntjes op de i en haalde het uiteindelijk met ruim twaalf seconden op Fernémont. Bux eindigde derde op zowat een minuut.

Cédric Cherain (Porsche) werd heel knap vierde op ruim vier minuten, Kevin Hommes (Skoda) besloot als vijfde op ruim zes minuten.

In de M-Cup ging de zege naar Mats van den Brand die debuteerde met de E36 M3. De titel ging naar Franky Boulat die vroeg uitviel maar gebruik kon maken van een Super Rally-systeem. Loïc Pirot mist zo, ondanks een tweede stek, de titel.

In de Renault Clio Cup ging de zege en de titel naar Benoit Verlinde die 1.4 seconde over had op Casper Nielsen. Bij de Juniors ging Tom Rensonnet voor een derde keer met de zege lopen, voor Gilles Pyck. Bij de historics was er een eerste zege voor Sasha Oosterlinck. In 2WD, het oude criterium, ging naar Bruno De Wilde die zo opnieuw op komt in het kampioenschap.

Er resten met de Condroz Rally en de Spa Rally nog twee manches.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 24 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons