van der Horst

EBR: Verstappen aan het feest

Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Jos Verstappen heeft zaterdag de East Belgian Rally op zijn naam geschreven. Dat was de elfde manche van het BRC. Het is zijn eerste algemene overwinning in het BRC. De Nederlander haalde het na een titanenstrijd met Cédric Cherain.
De dag begon al meteen met wat opschudding. BRC-leider Maxime Potty (Citroën) ging rechtdoor op de openingsproef en verloor meteen een kwartminuut. In zijn jacht om op te schuiven in de stand raakte hij een boordsteen waardoor het wiel afbrak. Meteen over en uit en weg zijn eerste kans om de titel te pakken. Potty had namelijk genoeg aan een derde plaats om kampioen te worden. Nu wordt het plots nog spannend, want Cédric Cherain (Hyundai), zijn enige uitdager reed de hele wedstrijd in de kopgroep.

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cherain leek ook een stevige zaak te gaan doen, want hij pakte meteen de leiding, maar Jos Verstappen (Skoda) haalde zwaar uit tijdens de tweede rond en zette Cherain op een handvol seconden. De Hyundairijder probeerde nog terug te keren in het slot, maar Verstappen weerstond. Vóór de slotproef was het verschil zeven tienden. Cherain pakte nog de besttijd, maar strandde uiteindelijk op een halve seconde. Niels Reynvoet (Citroën) pakte een mooie podiumplaats. Charles Munster (Hyundai) en Tobias Brüls (Citroën) rondden de top vijf.

In de Stellantis Cup maakte Tom Heindrichs, halfbroer van Thierry Neuville, komaf met Julian Wagner en Marijan Griebel, maar het was de Deen Jacob Leutenberger Madsen die verrassend met winst ging lopen. Lander Depotter ging na een spannende wedstrijd met de overwinning aan de haal in de Clio Cup. Mats Van den Brand was autoritair in de M-Cup. Bij de historics mocht Christophe Merlevede met de bloemen lopen.

Eind november volgt de laatste wedstrijd, met de Spa Rally.

Foto: Davy Degryse

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 24 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons