van der Horst

Edoardo Mortara en Nyck de Vries voor Mahindra in seizoen 10

Edoardo Mortara en Nyck de Vries
Edoardo Mortara en Nyck de Vries
Een dag nadat bekend geraakte dat Lucas Di Grassi niet meer verder zal gaan met Mahindra Racing, pakte het Brits-Indische team uit met hun nieuwe rijdersbezetting, en wat voor één. De equipe van Frédéric Bertrand wordt namelijk versterkt met Nyck de Vries en Edoardo Mortara.
  • De Swert Opticiens
De Vries is terug op vertrouwde grond. Nadat hij in seizoen zeven kampioen werd en mee werkte aan de dubbel voor Stoffel Vandoorne en Mercedes in seizoen acht, trok de Fries naar Scuderia AlphaTauri in de Formule 1. Alleen kwam hij daar van een kale reis terug, want nog voor de zomerstop werd deze vervangen door Daniel Ricciardo. Mogelijks zal hij zijn rol combineren met een zitje bij Toyota Gazoo Racing in het FIA WEC, waar hij ook de laatste tijd aan gelinkt is.

Voor Mortara zal het een ander gegeven zijn. Na zes jaar trekt de Italiaanse Zwitser nog maar naar zijn tweede team in de Formule E. Voorheen was hij actief bij Venturi en later Maserati MSG Racing. Twee keer kwam hij wel dicht bij de titel, al ging deze naar Vandoorne en... de Vries. Met deze twee aantrekkingen geeft het aan met welke ambities Mahindra aan het nieuwe seizoen wil beginnen. Al zal het volgende punt op de agenda de betrouwbaarheid van de wagen zijn.

Foto: Mahindra RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 27 september 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons