van der Horst

Edoardo Mortara verlaat Maserati MSG Racing

Edoardo Mortara
Edoardo Mortara
Hoewel er precies een einde was gekomen aan de transfermolen in de Formule E, kregen we vandaag toch nog een nieuw plekje dat open ging. Maserati MSG Racing verklaarde namelijk dat Edoardo Mortara het team zal verlaten na zes jaar bij het team. Hierdoor komt er een nieuw plekje vrij, waar toch wel een aantal rijders geïnteresseerd zijn.
Edoardo Mortara - Venturi
Edoardo Mortara - Venturi
Mortara startte bij het team toen het nog onder de naam Venturi fungeerde. Na de moeilijke beginjaren, kwam er twee jaar geleden de doorbraak. Zo was hij tot tweemaal toe een van de kandidaten voor de titel, die uiteindelijk wel naar Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne gingen. Dit seizoen kende hij een moeilijk seizoen met het vernieuwde Maserati MSG Racing, waar hij uiteindelijk ook verslagen werd door teamgenoot Maximilian Günther.

Nyck de Vries
Nyck de Vries
Met het vertrek van Mortara, komt er wederom een plekje vrij op de grid. De voornaamste kandidaat kan de Vries zijn. De Nederlander ging origineel dit jaar al naar het Monegaskische team, totdat hij een aanbod kreeg bij Scuderia AlphaTauri. Maar gezien hij daar nu vertrokken is, geeft het wel een mogelijkheid om terug te keren richting de Formule E. Al zijn er nog genoeg andere piloten die eveneens kans maken op dit zitje. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 15 september 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons