van der Horst

Een belangrijke vierde plaats voor Thibaut Ramaekers in het Europese kampioenschap CIK-FIA

Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
Er mag niet langer aan worden getwijfeld: Thibaut Ramaekers is zeker en vast één van de favorieten in het Europese kampioenschap CIK-FIA! Twee maanden na zijn zege in Spanje veroverde de jonge rijder van het RACB National Team een meer dan eervolle vierde plaats in de Tsjechische Republiek, waar dit weekend het tweede van vier raceweekends werd afgewerkt. De jonge Belg mag in de tussenstand dan wel leider af zijn, de punten die hij dit weekend scoorde zouden bij de eindafrekening wel eens van doorslaggevend belang kunnen blijken!
  • Hamofa Performance
Bijna twee maanden na zijn zege in Valencia, bij de openingsmanche van het Europese kampioenschap, wou Thibaut Ramaekers dit weekend in het Tsjechische Třinec zijn leidersplaats in de tussenstand met succes verdedigen.

Europese kampioenschap CIK-FIA
Europese kampioenschap CIK-FIA
Na eerder al in de kwalificaties en de kwalificatieraces in de top 5 te hebben aangetikt, scoorde de vertegenwoordiger van het RACB National Team met een vierde plaats in de finale opnieuw belangrijke punten. “Deze keer misten we net dat kleine beetje om aanspraak te kunnen maken op de zege”, gaf Thibaut achteraf ruiterlijk toe. “Samen met mijn team, VDK Racing, hebben we echt hard gewerkt om het kloofje met de snelsten te dichten. We lieten mijn KR chassis en IAME motor wat evolueren, maar in de loop van het weekend was ik nooit in staat om mijn overwicht van Valencia te herhalen. Al vanaf de kwalificatieraces legde ik me er op toe om zo dicht mogelijk bij de leiders te blijven, en zo niet te veel punten te moeten toegeven.”

In de finale trok de jonge Belg die lijn door. Als derde op de startgrid werd ‘Tbo’ in de aanvangsfase wat weggedrukt en viel hij terug naar de vierde plek. Tegelijk liep het leidende duo wat uit. “De hele race lang zat ik in het spoor van de Brit Zac Drummond, maar ik wou geen risico’s nemen om er kost wat kost langs te geraken. Achter ons naderde een groepje van vier rijders, en indien ik hem echt het leven moeilijk had gemaakt, dan was ik misschien die vierde plaats kwijtgespeeld. Ik weet dat een titel ook door regelmaat kan worden veroverd, en ik verkoos de punten veilig te stellen.”

Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
Door op 2,3 seconden van de Oekraïner Oleksandr Bondarev te finishen, winnaar en de nieuwe leider in de tussenstand, wist Thibaut Ramaekers de schade dus meer dan te beperken. “Gezien de omstandigheden dit weekend is deze vierde plaats inderdaad een goed resultaat”, aldus de 13-jarige uit Chimay. “Ik tel nu 16 punten achterstand op Bondarev, maar dat is zeker niet onoverkomelijk. Ook hij was in de eerste seizoenshelft snel en regelmatig. Er zit voor de twee overblijvende manches van het Europese kampioenschap dus niets anders op: ik moet en zal opnieuw om de zege strijden.”

Het volgende raceweekend van het Europese kampioenschap CIK-FIA wordt van 15 tot 18 juni in het Deense Rødby afgewerkt. Nadien wordt de finale van de Europese titelstrijd van 27 tot 30 juli in het Italiaanse Cremona verreden. Voor elk van die twee weekends zal Thibaut op elk van de circuits een manche van de Champions of the Future series afwerken. Een ideale voorbereiding dus voor het jonge Belgische talent!

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op maandag 22 mei 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons