van der Horst

Een bemoedigende zege voor Tom Rensonnet en Loïc Dumont

Tom Rensonnet/Loïc Dumont - Renault Clio Rally4
Tom Rensonnet/Loïc Dumont - Renault Clio Rally4
Opdracht volbracht voor Tom Rensonnet en Loïc Dumont. In de eerste wedstrijd van het Kroon Oil Belgian Rally Championship wisten de vertegenwoordigers van het RACB National Team hun eerste zege bij de Juniors optekenen. Aan het stuur van hun zwart-geel-rode Renault Clio Rally4 zorgden ze meteen ook voor alle snelste tijden in hun categorie.
Voor Tom Rensonnet en Loïc Dumont kon het seizoen niet beter beginnen. Bij hun eerste wedstrijd met de Renault Clio Rally4 uit de ateliers van CRT wist het duo meteen voor een zege te zorgen.

Tom Rensonnet
Tom Rensonnet
“We zijn relatief voorzichtig aan de wedstrijd begonnen”, stelde de rijder van het RACB National Team. “Het kwam er ons in eerste instantie op aan alle valstrikken van het verraderlijke parcours te vermijden, en met onze nieuwe auto zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Maar zelfs al waren de weergoden goed gezind en scheen de zon over de streek rond Sint-Truiden, dan nog lag het parcours er de hele dag spekglad bij. Eerst kregen we nog wat ijzelplekken en natte wegen voorgeschoteld, en later op de dag bleken heel wat bochten met een fijn laagje modder bedekt. We maakten van de eerste lus gebruik om vertrouwd te geraken met de afstellingen van de auto en gingen op zoek naar de limieten van onze voortrekker. Ik kan alleen maar bevestigen wat ik na de eerste testsessies al dacht: deze Clio Rally4 is een machtige auto. Dank aan het hele team van CRT om ons een perfecte bolide in handen te geven. We hadden de hele dag lang niet het minste probleem.”

Een niet onbelangrijk detail: ondanks het eerder voorzichtige tempo in de aanvangsfase wisten Tom en Loïc wel de snelste tijden in de Junior-categorie te laten optekenen. Op de 12 chronoritten bleken ze in hun categorie uiteindelijk ook 12 keer de snelste.

“Dat is een goed voorteken voor de rest van het kampioenschap, maar in de South Belgian Rally – die over drie weken wordt verreden – verwachten we een sterkere tegenstand”, analyseerde Loïc Dumont. “Maar we kijken al uit naar die mooie strijd.”

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 27 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons