van der Horst

Een bezoek aan Autoworld loont ook deze zomer de moeite

Mahy a family of cars. The Barnfind collection
Mahy a family of cars. The Barnfind collection
Voor de komende dagen voorspelt men regen en slecht weer, misschien het uitgelezen moment om een bezoek te brengen aan het Autoworld museum in Brussel. Naast het ontdekken van de vaste collectie aan wagens kan men tot september ook nog genieten van drie tijdelijke expo's: Mahy a family of cars. The Barnfind collection, No time to die - Bond in motion en Chevrolet Corvette, a legend turns 70.
  • Prospeed Competition
Mahy a family of cars. The Barnfind collection

MG PB
MG PB
Het is de exclusieve tentoonstelling van de zomer: 27 buitengewone auto's die "in hun eigen sop gaar" zijn, met een vleugje stof op hun carrosserieën en een roestige geur; dit alles gepresenteerd in een minimalistisch decor. Deze zogenaamde 'schuurvondsten' behoren tot de familie Mahy. De Mahy-collectie is een van de grootste ter wereld, met meer dan 1000 items.

Wist je dat Autoworld in 1986 speciaal werd gebouwd om een deel van deze collectie te huisvesten. Momenteel worden ongeveer 150 auto's uit deze schatten in de permanente collectie van het museum tentoongesteld.

Dankzij deze tentoonstelling krijg je de kans om enkele van de best bewaarde geheimen uit de Belgische autogeschiedenis en Autoworld te ontdekken!

No time to die - Bond in motion

In navolging van de expositie Bond In Motion stelt Autoworld deze zomer een pop-up tentoonstelling voor met de voertuigen uit de meest recente en spectaculaire James Bond-film “No time To Die”. 

Aston Martin DB5 James Bond
Aston Martin DB5 James Bond
Van 7 juli tot 27 augustus 2023 kan je 9 iconische voertuigen, waaronder Bond's Aston Martin DB5 in zilverberk, de Aston Martin V8, de J90 Series Toyota Land Cruiser Prado en de nieuwe Defender 110, plus nog veel meer in het museum komen bewonderen. Voertuigen en gadgets bootsen de sfeer na van de film "NO TIME TO DIE" op de pop zone aan de ingang van het museum.

De Aston Martin DB5, misschien wel de bekendste auto van James Bond zal ook op het appel aanwezig zijn. Het is de gelegenheid om die emblematische scènes uit het laatste film van de saga van de beroemdste geheime agent opnieuw te beleven!

 Chevrolet Corvette, a legend turns 70

70 jaar Chevrolet Corvette
70 jaar Chevrolet Corvette
De zeven generaties Chevrolet Corvettes zijn de hele zomer in Autoworld vertegenwoordigd. Ontmoet ze alle zeven in de "Sport & Competition" zone om 70 jaar Amerikaanse sportauto te vieren die geen dag ouder is geworden!

 

Autoworld Brussels



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 26 juli 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons