van der Horst

Een boerenjaar voor Dylan Derdaele

Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team
Een boerenjaar heet het in de volksmond, een bijzonder goed en succesvol jaar en net dat is wat de 29-jarige Dylan Derdaele dit jaar liet optekenen. Derdaele won zijn tweede titel in de Porsche Carrera Cup Benelux, schreef de Porsche Endurance Trophy op zijn naam en werd, samen met zijn teamgenoot Nicolas Saelens, ook nationaal kampioen uithouding in de GT-klasse van het Belcar Endurance Championship. De drie titels werden uiteraard met Porsche behaald en ook driemaal met zijn team Belgium Racing. De racende ondernemer uit Lommel heeft een bijzondere band met Porsche en wil ook in de toekomst in de legendarische ‘911’ blijven racen. Een gesprek drong zich op…
Je hebt een zeer mooi seizoen beleefd…
 
Dylan Derdaele: “Het was inderdaad een bijzonder jaar, maar in 2016 bij mijn eerste titel in de Carrera Cup Benelux won ik ook nog eens de 24 uur van Zolder met een Porsche 911, een extra kers op de taart zeg maar. Maar globaal gezien kunnen we echt spreken van een zeer mooi seizoen, omdat we bovendien in de Porsche Carrera Cup Benelux ook nog eens met een nieuwe wagen aan de slag gingen, de zeer indrukwekkende Porsche 992 GT3 Cup. De titelstrijd was ook erg intens en de spanning bleef tot de laatste meters.”
 
De finale in Hockenheim verliep inderdaad vreemd voor jou, met een moeilijke start?

“Ja, absoluut, we waren er in de kwalificaties niet bij en stonden zeker niet op een ideale uitgangspositie voor de races, deels omdat we als enige vooraf niet hadden kunnen testen. De wedstrijden zelf verliepen echter totaal onvoorspelbaar en het geluk koos gaandeweg onze zijde, zeker omdat we de wedstrijden rustig en verstandig aanpakten. Ik heb doorheen de jaren de nodige ervaring opgedaan en die ervaring en maturiteit hebben in Hockenheim enorm geholpen, alsmede de steun en de begeleiding van het team. Belgium Racing is onder meer door de komst van Marc Goossens toch wel erg gegroeid en we zijn, dat mogen we stellen, professioneler geworden met de hulp van Marc, maar ook door de eigen ervaring door de jaren heen. De ervaring die Marc in zijn carrière, vooral internationaal vergaard heeft, is voor ons een enorm pluspunt. We hebben die titel als team gewonnen en we zijn daar ook erg trots op.”

In die carrière van jou en het team heeft Porsche altijd een belangrijke plaats ingenomen?
 
“Ik heb mijn eerste meters met een Porsche 911 gereden en ook mijn eerste trackday was met een Porsche, een Porsche 996 GT3 Cup van First Motorsport. De band met Porsche is er dus van in de beginfase geweest en die is er vandaag zeker nog. Ik heb ook diverse generaties van de auto gekend, tot de Porsche 992 GT3 Cup vandaag. Het spreekt dan ook voor zich dat we in 2022 onze titel in de Porsche Carrera Cup Benelux willen verdedigen, als de omstandigheden het toelaten. Het blijft een mooie en fel betwiste competitie waarin alles juist moet zitten als je succesvol wil zijn.” 

Cup Challenge Benelux

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 15 december 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons