van der Horst

Een buitengewone ervaring voor Lyssia Baudet

Lyssia Baudet/Justine Demeestere - Renault Clio Rally5
Lyssia Baudet/Justine Demeestere - Renault Clio Rally5
Ze werd recent in het RACB National Team opgenomen en afgelopen zondag maakte de jonge rijdster met haar Renault Clio Rally5 voor het eerst kennis met het rallywereldje, op de bochtige wegen in en rond Jalhay. Met de uitstekende hulp van Justine Demeestere kweet Lyssia Baudet zich uitstekend van haar taak. Deze week concentreert ze zich helemaal op de FIA Motorsport Games, waar ze samen met de Belgische delegatie in actie komt. Haar volgende rally wordt de Condrozrally, begin november.
Bijna 24 uur na de finish van de JMC Rallye Hautes Fagnes te hebben bereikt straalde Lyssia Baudet nog steeds. “Deze eerste ervaring in de rallysport maakte heel wat indruk op me”, legde ze uit. “Enkele dagen geleden had ik nog geen besef wat deze autosporttak, waar ervaring een belangrijke rol speelt, nu precies inhoudt. Gelukkig kon ik rekenen op de goede raad van Marc Duez, de coach van het RACB National Team, en op het ‘métier’ van mijn corijder Justine.

Samen waren we het eens dat we absoluut niets mochten overhaasten. Zo werkte ik de eerste lus van vier chronoritten in observatiemodus af. In de tweede hebben we dan gestaag het ritme opgevoerd, zonder ons te bekommeren over onze positie in de tussenstand. De laatste lus werd dan weer volledig in het donker en op natte wegen afgewerkt. Toch konden we onze tijden nog verbeteren en naar ik hoor ook wat plaatsen winnen. De hele dag lang heb ik me aan het stuur van de heel efficiënte voortrekker ontzettend geamuseerd. Dit was een buitengewone ervaring. Niet alleen stonden we aan de finish, maar we hebben ook geen enkele fout gemaakt. Ik wil nu nog maar één ding: tijdens de Condrozrally (5-6 november, red.) mijn leerschool verder zetten!”

Vooraleer Lyssia Baudet aan de start van een van de meest populaire wedstrijden van het land komt, vliegt ze eerst nog richting Zuid-Frankrijk, om er op Circuit Paul Ricard deel te nemen aan de FIA Motorsport Games. “Dit keer zal ik de techniek van de slalom onder de knie moeten krijgen”, stelt de studente kinesitherapie. “Ik reken op de ervaring van mijn teammaat Dylan Czaplicki om me enkele tips te geven. De bedoeling is om tijdens deze internationale bijeenkomst onze nationale kleuren met verve te verdedigen.”

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op woensdag 26 oktober 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons