van der Horst

Een… champagnedouche voor Milo Socardenne!

Milo Socardenne en Milo Tourneur
Milo Socardenne en Milo Tourneur
Lorenzo Donniacuo, Timo Van Impe en Kevin Caprasse (#280 Milo Socardenne) hebben een onbetwistbare overwinning behaald tijdens de eerste wedstrijd van de Fun Cup powered by Hankook 2023. Ze domineerden afgelopen zondag in Mettet bijna de volledige wedstrijd.
Als de uitdrukking ‘Natte bruid, gelukkige bruid’ kan aangepast worden naar ‘Natte race, gelukkig seizoen’, mogen de liefhebbers van de discipline zich opmaken voor een uitzonderlijke jaargang van het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook!
 
De eerste race van het kampioenschap op het Circuit Jules Tacheny de Mettet leek immers meer op een zwemwedstrijd. In die mate zelfs dat de racedirectie door de onophoudelijke regenval verplicht werd om af en toe te neutraliseren door een gevaarlijke hoeveelheid aquaplaning. “Maar wij hadden net op die regen gehoopt!”, glimlachte Lorenzo Donniacuo na acht uur wedstrijd. “Mijn teamgenoten en ik wisten dat die nattigheid onze bondgenoot zou worden. We houden van die omstandigheden.”
 
Een ongunstige tussenkomst van een Safety Car voorkwam dat de latere winnaars ook halfweg aan de leiding gingen, maar verder stond er tijdens de eerste confrontatie geen maat op Lorenzo Donniacuo, Timo Van Impe en Kevin Caprasse. Ze zegevierden met de la #280 Milo Socardenne, met een ronde voorsprong op hun teamgenoten van de #480 Milo Tourneur. Guillaume Mondron, Gilles Verleyen en Simon Tourneur, twaalf maanden geleden nog winnaars in Mettet en later ook kampioen, moesten ditmaal genoegen nemen met de zilveren medaille, al schonken ze zo wel de dubbelzege aan Milo Racing.
 
De #424 M3M bestuurd door Cédric Bollen, Matteo Raspatelli en Michael Leenders, vertrokken vanop polepositie, vervolledigde het podium door beter te doen dan een derde wagen ingeschreven door Milo Racing, de #446 van Pieter Ooms, Kevin Balthazar en Sébastien Kluyskens.
De jongeren van Michaël Mazuin Sport domineren in Fun
Michaël Mazuin Sport - Fun Cup #486
Michaël Mazuin Sport - Fun Cup #486
Zonder een aanrijding die hen twee ronden heeft gekost, hadden Louis Mazuin, Lucas Taelman en Nathan Brauns kunnen mikken op het podium van het algemene klassement. De drie jongeren tikten uiteindelijk als vijfde aan op de #486 Michaël Mazuin Sport, maar trokken wel huiswaarts met de zege in het Fun-klassement (voor teams zonder Top Gun-rijder), voor de #489 Milo HHH van de familie Hommerson. Vader Niek en zonen Marnix en Alex bevestigden dat ze deel uitmaken van de favorieten in die categorie.
 
Voor de derde plaats rekende een vastberaden Antoine Morlet (de jonge Brusselaar vormt een team met Koen De Wit en Matisse Lismont op de #415 Clubsport) af met Camille Mazuin (die een duo vormde met vader Michaël op de #514 Michaël Mazuin Sport) in de allerlaatste ronde.
Ook Milo Racing in Pure 
Milo Allure - Fun Cup #283
Milo Allure - Fun Cup #283
De beste teams uit de Pure-klasse (voor rijders met voornamelijk de Fun Cup als ervaring) sloten aan, en dat is in zekere zin ook logisch, in het kielzorg van de Fun-deelnemers. De negende plek algemeen – synoniem voor de zege in de categorie – was voor de #283 van Milo Allure. Christophe Boniver, Grégory Rossel en Benoit Philips droegen zo hun steentje bij aan het succes van het team uit het Groothertogdom Luxemburg. Het podium in Pure werd vervolledigd door de #487 AC Motorsport (Benoit Arnaudet-Ralph Pierard-Raphaël Bolle Debal-Jean-Luc Vandormael) en de #278 Acome Racing by AP (Nicolas Fedorenko, Frédéric Delhez, Dusty en Mitchel Kukenheim). De #53 Nice Cars – Wondercar (Arnaud Kahia-Simon Carrera-Frédéric Bocquet), oorspronkelijk tweede, viel terug naar de voet van het podium door een verkeerde inschatting van de rijbeurten per rijder.
Biplaces: dan toch Car-Pass Credeco by Comtoyou 
Car-Pass Credeco by Comtoyou - Fun Cup #365
Car-Pass Credeco by Comtoyou - Fun Cup #365
De Biplace-divisie leek af te stevenen op een eenvoudige zege voor de #365 Car-Pass Credeco by Comtoyou, de regerende kampioen in de categorie. Maar op iets minder dan vijf minuten van het einde hielden Stéphane Lémeret en zijn passagier noodgedwongen halt op het circuit met een gebroken aandrijfas… Was de zege gaan vliegen? Toch niet! De voorsprong van Stéphane Lémeret, Philippe Denis, Quentin Denis, Miguel Coppieters en Philippe Reynens bleek voldoende om ondanks alles toch te winnen. “Zoveel emotie!”, riep Philippe Denis uit. “Wat een helse tocht is het geweest, maar met deze nipte zege zijn we des te gelukkiger.”
 
Norbert Camara, Geoffrey Bara, Alexandre Coffe en Frédéric Taquet werkten evenveel ronden af als de winnaars en waren dus geduchte tegenstanders voor hun rivalen. Ze herinnerden ook dat er dit jaar rekening moet gehouden worden met de #315 Fun 4 Racers!
 
De #361 Hurricane by Leader (Christian Gengoux-Davy De Regge-Dimitri Rolin) kon het tempo van die twee teams niet volgen, maar reed wel naar de derde plek, voor de #338 AC Motorsport (Alain Furnal-Renaud Dussenne-Jacques Pierard-Florent Honnay) en de #381 DPW-Racing (Michiel Lescroart-Davy Sneppe-Christof Raes).
 
Na deze verregende eerste afspraak, beleeft de Fun Cup powered by Hankook zijn tweede meeting aan de Noordzee. Zal het altijd populaire Circuit Zandvoort op 29 en 30 april baden in de zon? Sommigen hopen van wel, maar de rijders van de #280 Milo Socardenne misschien niet!

Fun Cup press  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons