van der Horst

Een derde editie van de VW e-Fun Cup powered by Hankook in samenwerking met Exype

De nieuwe, virtuele VW e-Fun Cup
De nieuwe, virtuele VW e-Fun Cup
Julien Schein en Christof Raes, de eerste twee kampioenen van de VW e-Fun Cup, krijgen een opvolger in 2023. Vanaf eind januari organiseert Kronos Events een wintereditie van de VW e-Fun Cup powered by Hankook in samenwerking met Exype. Het simulatiecentrum uit Waterloo wordt bovendien het officiële test- en opleidingscentrum van de VW Fun Cup.
Meer dan ooit versterkt Kronos Events, organisator van de VW Fun Cup powered by Hankook, de link tussen de werkelijkheid en de simulatie. Daar zal ook nieuwe partner Exype voor helpen zorgen. Het simulatiecentrum gevestigd op de Leuvensesteenweg in Waterloo zal dienst doen als hoofdkwartier van de nieuwe editie van het virtuele kampioenschap, maar er is meer. Veel meer!
 
Vanaf 14 december kan iedereen bij Exype, op de dynamische en statische simulatoren, kennismaken met de virtuele VW Fun Cup, tijdens vrije oefensessies. Voor jonge en minder ervaren rijders bestaan er bovendien coachingformules, individueel of in groep, om u klaar te stomen voor een deelname aan de VW Fun Cup of de VW e-Fun Cup. Exype wordt met andere woorden het officiële test- en opleidingscentrum en daarin zal ook Kronos Racing, de nieuwe renstal van Kronos Events erkend door de RACB, een rol spelen.
 
“We zijn in de wolken met de samenwerking met Kronos”, klinkt het bij Didier Lecloux en Benoît Laurent, bestuurders van Exype. “Na een eerste ervaring aan de zijde van de Vintage VW Fun Cup, bevestigen we onze band met en onze projecten in de autosport. Aan de zijde van Kronos wordt Exype het eerste officiële test- en opleidingscentrum, op simulator, van de VW Fun Cup. Een Europese première! De rijders zullen niet weten wat ze meemaken. Of het nu in Waterloo is of online, onze coaches staan te popelen om ervoor te zorgen dat iedereen zijn chrono kan verbeteren. De e-sport wordt niet over het hoofd gezien, aangezien we ons steentje bijdragen aan de organisatie van de VW e-Fun Cup. Dankzij onze expertise willen we die competitie naambekendheid geven op het Europese toneel.”
Vijf manches voor de VW e-Fun Cup 2023 
Kruis zondag 29 januari alvast met rood aan in uw agenda: op die dag wordt het langverwachte startschot gegeven van de vernieuwde, digitale VW e-Fun Cup powered by Hankook 2023. Er staan vijf wedstrijden op het menu, met het circuit van Mugello, vervolgens het GP-circuit van de Nürburgring, het Circuit de Spa-Francorchamps en Silverstone National. Net als het echte kampioenschap van Kronos Events vindt de finale plaats op Circuit Zolder, waar we op 9 april de nieuwe kampioenen zullen kennen, enkele dagen na de start van de VW Fun Cup in Mettet.
 
De VW e-Fun Cup powered by Hankook in 2021
De VW e-Fun Cup powered by Hankook in 2021
Om liefhebbers van de autosport en de VW Fun Cup aan het scherm gekluisterd te houden, zullen de virtuele racers deur-aan-deurgevechten leveren tijdens sprintwedstrijden van 25 minuten, na afloop van een korte kwalificatiesessie van 10 minuten die voor een onvoorspelbare startgrid moet zorgen. Enkel in Spa-Francorchamps verandert het format, net als dat natuurlijk tijdens de 25 Hours het geval is. Een boeiende Super Pole-sessie wordt gevolgd door een confrontatie van 50 minuten met verplichte pitstop.
 
De deelnemers worden op basis van hun snelheid en ervaring ingedeeld in twee kampioenschappen, de European-divisie voor de snelste rijders en de Belgian-categorie als tweede divisie. Voor de twee competities, die beide op zondagavond zullen racen, zijn 25 startplaatsen voorbehouden. Die worden toegekend tijdens een gratis Pre-Qualifying op het online circuit van Silverstone National, van woensdag 14 december tot en met woensdag 4 januari. Wie een ticket bemachtigt, kan deelnemen aan het kampioenschap voor 25 euro en dat kan zowel thuis als op een simulator van Exype, die ter plaatse kan gehuurd worden.
Een vernieuwde, virtuele bolide 
De nieuwe, virtuele VW e-Fun Cup
De nieuwe, virtuele VW e-Fun Cup
Wie denkt aan een racesimulator, denkt enerzijds aan de circuits, maar anderzijds natuurlijk ook aan de auto. Op dat vlak zijn het voorbije jaar grote stappen voorwaarts gezet. “De nieuwe virtuele VW Fun Cup ziet er niet alleen uit als de echte auto, ook het weggedrag is heel erg vergelijkbaar”, klinkt het bij Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events. “De wagen werd ontwikkeld door Christof Raes samen met andere rijders uit de VW Fun Cup. Het geeft de garantie dat de VW e-Fun Cup bovendien echt een trainingsbasis kan worden voor onze deelnemers.”
 
Nu de veelbelovende plannen voor de online discipline van de VW Fun Cup powered by Hankook uit de doeken zijn gedaan, tellen de liefhebbers met veel ongeduld af naar de start van het seizoen. De inschrijvingen worden na afloop van de pre-qualifying geopend op www.exype.be. Geïnteresseerden kunnen zich nu alvast aanmelden op de Discord-pagina van de discipline: discord.gg/aPbjfCCtaB.
 
VW e-Fun Cup powered by Hankook – Kalender 2023
14-12-2023 -> 04-01-2023 – Silverstone National – Pre-kwalificatie
29-01-2023 – Mugello Circuit (Italië) – Round 1 & 2
12-02-2023 – Nürburgring GP (Duitsland) – Round 3 & 4
26-02-2023 – Circuit de Spa-Francorchamps (België) – Round 5
19-03-2023 – Silverstone National (Groot-Brittannië) – Round 6 & 7
09-04-2023 – Circuit Zolder (België) – Round 8 & 9

VW Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 30 november 2022.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons