van der Horst

Een geperfectioneerde kalender voor de Fun Cup powered by Hankook 2024

Clubsport Racing - Fun Cup #114
Clubsport Racing - Fun Cup #114
Na een seizoen waarin opnieuw records werden gebroken, was er voor organisator Kronos Events weinig reden om veel te veranderen aan de kalender van de komende campagne van de Fun Cup powered by Hankook. De enige aanpassing van betekenis is de terugkeer naar een Franse piste waar de Fun Cup-rijders hun hart verloren hebben: het Circuit de Nevers Magny-Cours!
Nooit eerder stonden zoveel teams aan de start van de Fun Cup powered by Hankook. Het is een lijn die de organisatie uit Namen graag wil doortrekken in 2024 en daarvoor heeft het geluisterd naar rijders en teams om hier en daar te sleutelen aan het programma.
 
Het zwaartepunt van de agenda ligt eens te meer in eigen land, met niet alleen het startschot in Mettet (23-24 maart) en de traditionele finale in Zolder (5-6 oktober), maar natuurlijk ook de twee afspraken op het Circuit de Spa-Francorchamps.
 
We focussen eerst op het Circuit Jules Tacheny de Mettet, want daar worden volgend jaar twee confrontaties van vier uur voorgeschoteld, waarin telkens punten te rapen vallen voor het kampioenschap. Dubbel zoveel spanning en spektakel met andere woorden, zeker omdat een Super Pole-sessie op zaterdagochtend de debatten zal inluiden!
 
In de zomer verhuist de 26ste editie van de Hankook 25 Hours Fun Cup (5-6-7 juli) opnieuw naar zijn oorspronkelijke datum in het begin van de maand. De generale repetitie vindt exact twee maanden eerder plaats. De teams hebben het Franco Fun Festival (4-5 mei) met rood aangestipt in de agenda, want het is natuurlijk de ideale voorbereiding op de absolute apotheose van het seizoen.
Magny-Cours in mei, meer voorbereiding op de 25 Hours 
Het grootste nieuws op de kalender van het Belgische Fun Cup-kampioenschap is de terugkeer naar het Circuit de Nevers Magny-Cours (19-20 mei). De omloop van 4,4 kilometer in de Franse Nièvre zorgde in 2019 en 2022 al voor fel betwiste wedstrijden en dat zal in 2024 niet anders zijn! Ook belangrijk, maar dan vooral voor de teams, is dat zij ruim twee weken meer de tijd krijgen om zich optimaal voor te bereiden op de Hankook 25 Hours.
 
Het menu wordt afgerond met twee wedstrijden die vaste waarden zijn geworden voor iedereen die van de Fun Cup houdt. Zo trekt de karavaan na de openingsmanches in Mettet naar de Nederlandse kust van Circuit Zandvoort voor de Benelux Open Races (20-21 april). Omdat de rijders maar niet genoeg kunnen krijgen van het Formule 1-circuit in de duinen, wordt er op zaterdag een wedstrijd van vier uur aan het programma toegevoegd, bovenop de race van acht uur op zondag. Ook aan het format van de Trophée d’Alsace op het Circuit de l’Anneau du Rhin (20-21 september) valt een wijziging te noteren: daar wordt volgend jaar niet twaalf, maar wel tien uur lang de strijd met elkaar aangegaan.
 
De Fun Cup powered by Hankook is een succesformule als geen ander en de kalender hoeft om die reden niet ieder jaar volledig overhoop gegooid te worden. Toch zullen de kleine wijzigingen aangebracht door Kronos Events voor een nog betere beleving zorgen. Met u in de tribunes of misschien wel aan het stuur van een van de vele, spectaculaire racekevers?
 
Fun Cup powered by Hankook – Kalender 2024
  • 23-24/3: Kronos 8 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet
  • 20-21/4: Benelux Open Races (4H+8H) – Circuit Zandvoort
  • 4-5/5: Franco Fun Festival (8H) – Circuit de Spa-Francorchamps
  • 19-20/5: Magny-Cours Cups (8H) – Circuit de Nevers Magny-Cours
  • 5-6-7/7: Hankook 25 Hours Fun Cup – Circuit de Spa-Francorchamps
  • 20-21/9: Trophée d’Alsace (10H) – Circuit de l’Anneau du Rhin
  • 5-6/10: Zolder Fun Festival (8H) – Circuit Zolder
Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Fun Cup op dinsdag 21 november 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons