van der Horst

Een geweldig succes voor de 20e editie van SpaItalia

SpaItalia 2023
SpaItalia 2023
Het was meer dan zomaar een succes, het was een heuse stormloop ! Voor de 20e editie van SpaItalia had DG Sport alles uit de kast gehaald en elk detail tot in de puntjes verzorgd. Resultaat: een ongelooflijk bezoekersrecord waaruit blijkt dat Italiaanse auto's en motorfietsen populairder zijn dan ooit. De organisatoren hadden nog nooit zo een groot publiek, zo een grote familie, zien afzakken naar SpaItalia ! Op naar de 30e verjaardag…
  • Hamofa Performance
« Het is vrij simpel: we kunnen over een volledig positieve balans spreken, zegt Florian Jupsin namens DG Sport. Het publiek was niet alleen talrijker dan ooit aanwezig en genoot met plezier van deze zomerzondag, maar het enthousiasme was allesoverheersend. En de toeschouwers kwamen met hun families ! Het is gewoon magisch om zoveel kinderen zich te zien haasten om foto's te maken van auto's, motorfietsen en beroemdheden in het hart van de paddock van het Circuit van Spa-Francorchamps ! Wie beweert dat mechanica niemand meer interesseert, was deze zondag zeker niet in SpaItalia.» 

Lamborghini @ SpaItalia 2023
Lamborghini @ SpaItalia 2023
Tussen de verschillende circuitsessies op twee en vier wielen, een tentoonstelling over 60 jaar Lamborghini die unaniem werd geprezen, met name dankzij de gratie van een zeldzame en prachtige Miura, exposantenstands die steeds overstelpt werden door bezoekers, een Parata Italiana die meer dan… 600 wagens samenbracht op het Circuit (!), een Ducati parade die de motorrijders wist te behagen, maar ook de stunt- en driftshows van 'Mr Nogues' in het hart van de paddock, was er voor elk wat wils ! 

‘De Professor’ @SpaItalia
‘De Professor’ @SpaItalia
Om nog maar te zwijgen van de alomtegenwoordigheid en totale beschikbaarheid van Raul Marchisio, bekend als ‘De Professor’, die het publiek meer dan wist te boeien. Een echt personage in de wereld van de auto, gepassioneerd tot en met, tot het punt dat de benzine wel door zijn aderen moet stromen. Hij leende zichzelf voor selfies met een massa mensen. Zijn passie is gewoonweg aanstekelijk... 

Kortom, een 20e SpaItalia waar DG Sport zelfs niet had durven van dromen ! « Het evenement blijft maar groeien en afgelopen zondag werden weeral nieuwe hoogtes bereikt, gaat Florian Jupsin verder Aan ons om alles in het werk te stellen om te blijven beantwoorden aan de vraag van het publiek. Het voltallige team – dat ik wil bedanken voor het immense werk – heeft al zin in de volgende edities. Op naar de 30e verjaardag ! » 

SpaItalia



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op maandag 12 juni 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons