van der Horst

Een grand-cru jaar voor Audi Sport Customer Racing

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Tien jaar geleden begon Audi met Customer Racing, een departement dat de wagens van het merk met de vier ringen aan de man bracht zodat teams met gelijkwaardig materiaal konden opboksen tegen elkaar en - uiteindelijk - fabrieksteams. Een decennium later sluit het departement het jaar af met positieve cijfers. Audi verzamelde dit jaar in totaal 256 overwinningen en pakte 21 titels op vier verschillende continenten. Een stijging van respectievelijk maar liefst 63% en 40% tegenover vorig jaar. Deze prestatie komt er dankzij de Audi R8 LMS, de Audi RS3 TCR en de laatste telg uit het gamma: de Audi R8 LMS GT4. Hierdoor verpulvert Audi zijn eigen record en dat wil Audi customer racing-baas Chris Reinke benadrukken.
Audi R8 LMS GT4, Wolfgang Schanz & Chris Reinke
Audi R8 LMS GT4, Wolfgang Schanz & Chris Reinke
"Een welgemeende dank u en felicitaties aan al onze klantenteams. Net voor de tiende verjaardag van ons departement bereikten we het grootste aantal jaarlijkse overwinningen en titels. Dit motiveert ons om alles te geven in een zeer competitieve omgeving in 2019", aldus Reinke. De Audi R8 LMS GT3 was het paradepaard qua overwinningen dit seizoen. Maar liefst 138 races werden er gewonnen, die eveneens Belgisch kleuren met de deelnames van Belgian Audi Club Team WRT en rijders als Dries Vanthoor. Daarnaast kon de Audi RS3 LMS TCR ook 92 overwinningen afleveren, dankzij onder meer Frédéric Vervisch en de titel van Jean-Karl Vernay in de TCR Benelux. Ook de nieuwste telg in de familie, de Audi R8 LMS GT4, klokte het jaar af op 28 overwinningen.

Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS
Terwijl 2018 op zijn einde loopt, is Audi ondertussen al volop bezig voor het nieuwe jaar. Zo is er vanaf volgend seizoen namelijk de nieuwe Evo-spec van de GT3, die al eerder zijn debuut maakte tijdens de VLN en de Gulf 12 Hours, beschikbaar voor klanten. Om te beginnen zal de nieuwe wagen vanaf 2019 gebruiksklaar zijn voor klanten tijdens de 24 Hours of Dubai in januari en nadien wacht de homologatie voor gebruik in onder andere de SRO-kampioenschappen wereldwijd.

Foto's: Audi Sport - Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 18 december 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons