van der HorstTotal 24 Hours of Spa

Een portret van Comtoyou Team Audi Sport-nieuwkomer Niels Langeveld

Niels Langeveld
Niels Langeveld
Niels Langeveld leeft op een wolk sinds hij vorige maand een Audi Sport customer driver-contract aangeboden kreeg. Onze 30-jarige Noorderbuur promoveert in 2019 zodoende van TCR Germany naar de top van de toerwagenpiramide, de WTCR – FIA World Cup. Langeveld kreeg bij het Comtoyou Team Audi Sport van Jean-Michel Baert het Audi RS 3 LMS TCR-zitje van Denis Dupont toegewezen die we dit jaar in TCR Europe aan het werk zullen zien. Hoeft het gezegd dat de Nederlander deze buitenkans met beide handen greep? Een kort portret van de nieuwste WTCR- aanwinst.
 
Niels Langeveld
Niels Langeveld
"Ik ben nu professioneel piloot en begin een nieuw hoofdstuk in mijn leven." aldus Langeveld. " Ik begon mijn racecarrière elf jaar geleden in de Suzuki Swift Cup en keek toendertijd op naar de WTCC-rijders, wou één van hen zijn. WTCC werd WTCR en thans maak ik er dus deel van uit. Ik ben echt fier deze kans gekregen te hebben, een fantastische erkenning voor wat ik de voorbije twee seizoenen heb verwezenlijkt. Het was een lange weg, maar de droom wordt thans bewaarheid. In die twee jaren racete ik telkens met een Audi RS 3 LMS in TCR Germany en ik kan me geen beter merk inbeelden.
 
Niels Langeveld
Niels Langeveld
In het verleden deed ik meer dan enkel racen. Ik was betrokken bij autosport gelieerde bedrijfsevenementen en werkte geregeld met sponsors. Daarnaast ben ik ook rijderscoach, soms gaan we in Zweden op het ijs rijden. Vorig jaar leerde ik de autosport bovendien vanuit een andere hoek kennen. Racing One, het team waarmee ik TCR Germany reed, had eveneens een Europees programma lopen met een Audi R8 LMS GT4 en ik werd als teammanager bij dit project betrokken.
 
Dit seizoen race ik tegen de beste toerwagenpiloten, het wordt ongelooflijk spannend. Reeds als kind nam ik het op de TOCA touring car-computer virtueel op tegen Andy Priaulx, Yvan Muller en anderen en vandaag zijn zij daadwerkelijk tegenstrevers, te gek! Tegen zulke grote namen te kunnen racen in een serie als FIA WTCR kan me alleen maar ten goede komen.
 
Frédéric Vervisch - Jean-Michel Baert
Frédéric Vervisch - Jean-Michel Baert
Wat mijn objectieven zijn voor dit seizoen? Samen met  teamgenoot Frédéric Vervisch zal ik mij ten volle inzetten voor het Comtoyou Team Audi Sport. Gezien de professionaliteit van Jean-Michel  Baert's team en van Audi Sport wil ik er meteen staan en mik ik op goede resultaten. Of dit realistisch is weet ik niet, maar het is in elk geval mijn objectief. Tot dusver racete ik enkel op Zandvoort, de Hungaroring, de Slovakia Ring en op de Nordschleife, de overige zes omlopen zijn onbekend terrein voor mij. Uiteraard bekijk ik video's en oefen ik op PlayStation, maar je vindt er niet alle omlopen op terug. Ik denk dat de drie stratenomlopen, Marrakech, Vila Real en Macau een harde noot om kraken worden, de limiet vinden op dit type circuit is nooit een makkie.
 
Niels Langeveld
Niels Langeveld
Wat de WTCR-fans nog meer over mij moeten weten?  Ik hoop tijdens een nachtelijke vispartij ooit eens een echt grote vangst te kunnen lukken. Ik ben al mijn hele leven voetbalfan, voetbal zelf graag en volg het op TV. Voorts genieten de nummers '14' en '10'  mijn voorkeur. '14' omdat dit het nummer is van mijn voetbalidool Johan Cruyff;  mocht ik dat nummer niet kunnen toegewezen krijgen dan ga ik voor de '10' omdat ik hiermee verscheidene titels behaalde in merkencups" besluit Langeveld die, opvallend, een nagenoeg identieke helm draagt als Tom Coronel. Dat wordt in 2019 dus wel even uitkijken voor beide kaassmullende Hollanders...
 
 
Niels Langeveld digest:
 
Geboren op 21 februari 1988
 
2010: 1e Formido Swift Cup
2012: 1e Renault Clio Cup Nederland
2014: 2de (5 zeges) Benelux Clio Cup
2015: 1e (6 zeges), Benelux Clio Cup
2016: 1e (5 zeges), SEAT León Eurocup
2017: 5de (2 zeges), ADAC TCR Germany
2018: 3de (2 zeges), ADAC TCR Germany
 
Foto's: Niels Langeveld, Audi Sport & Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 11 februari 2019.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons