van der Horst

Een punt voor de snelste wedstrijdronde, en dat vanaf dit seizoen!

Nico Hülkenberg - Renault RS19
Nico Hülkenberg - Renault RS19
Het nieuwe Formule 1-seizoen staat voor de deur, met komend weekend al de traditionele openingswedstrijd in het Australische Melbourne. Alvorens vooruit te kijken op de titelstrijd, werd er op de valreep een nieuwe regel ingevoerd: de snelste wedstrijdronde wordt vanaf 2019 beloond met één punt.
  • LTF
Dat er moet nagedacht worden over het puntenbarema, hoorden we afgelopen winter in de wandelgangen. Dat er ook na afloop van de kwalificatie punten moeten uitgedeeld worden, hoor je weleens fluisteren. Niets van dat alles tijdens het Formule 1-seizoen van 2019, al is er wel één wijziging: wie de snelste ronde in de race neerzet, krijgt voortaan een extra punt achter zijn naam. Het is een begin...

De nieuwe regel, die werd goedgekeurd tijdens het afgelopen World Council, is trouwens geen première in de F1, dat de regel al toepaste van 1950 tot en met 1959. De bedoeling is vanzelfsprekend om meer spektakel te creëren. Om te vermijden dat achterliggers nieuw rubber monteren om toch nog een punt uit de brand te slepen, kan alleen de top 10 aanspraak maken op die extra beloning.

Foto: Renault F1 TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op maandag 11 maart 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons