van der Horst

Een schitterend kader voor de start van de Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche Carrera Cup Benelux
Porsche Carrera Cup Benelux
Het kader zal eens te meer schitterend zijn. Voor de start van wat voortaan de Porsche Carrera Cup Benelux heet dient het Circuit van Spa-Francorchamps als decor, in het programma van het wereldkampioenschap endurance (FIA WEC). Naar goede gewoonte zullen de 17 Porsches 911 GT3 Cup van het Benelux-kampioenschap het gezelschap krijgen van een twintigtal vertegenwoordigers van het Franse kampioenschap. Zo zal een peloton van een veertigtal bolides gedurende twee races op de Ardense omloop voor spektakel zorgen. De eerste afspraak staat vrijdag om 16u30 gepland, de tweede race zal zaterdag om 11u35 plaatsvinden.
Bij de start van dit eerste seizoen onder de nieuwe benaming bevestigt de Porsche Carrera Cup Benelux met de de nieuwe “Porsche Paddock Lounge" de vooruitgang die in de loop der jaren werd geboekt. In het hart van de paddock zorgt de nieuwe Vip structuur er voor dat genodigden op het niveau van het prestigieuze merk zullen worden ontvangen. De nieuwe lounge is bovendien een instant succes, want alreeds helemaal volgeboekt!
 
Op het circuit beschikt de snelste monomerkencup van de Benelux over een evenwichtig startveld, met een mix van bekende namen en jonge wolven die het tegen de gevestigde waarden willen opnemen. De Nederlander Xavier Maassen (DVB Racing), vorig jaar vice-kampioen na Ayhancan Güven, hoopt van de afwezigheid van de jonge Turk (die zich dit jaar toelegt op het Franse kampioenschap en de internationale Supercup) gebruik te maken om na 2017 opnieuw de titel te veroveren. Dylan Derdaele, een jaar eerder kampioen, kende vorig jaar een lastig seizoen. Maar de speerpunt van Belgium Racing zint op revanche!


Enkele jonge talenten staan klaar om het tegen deze kampioenen op te nemen en zo de bestaande hiërarchie omver te  gooien. De Nederlander Max van Splunteren (Team GP Elite) bewees vorig jaar al over de nodige snelheid te beschikken om voor de zege te kunnen gaan. Zijn teamgenoten, de broers Jesse en Daan van Kuijk, willen hun progressie van 2018 verder zetten, terwijl Belg Jurgen Van Hover (Speedlover) een vaste waarde in het peloton blijft. Maar het zijn vooral de nieuwkomers die we dit weekend in de gaten zullen moeten houden. De piepjonge Loek Hartog (Bas Koeten Racing), laureaat van het Junior Recruitment Program,  wil maar wat graag bewijzen dat de jury het bij het rechte eind had. De amper 16-jarige regerende kampioen van de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland is vast van plan om zich bij zijn debuut in de Porsche Carrera Cup Benelux in de kijker te rijden. Lucas Groeneveld (Team GP Elite), eveneens 16, heeft wat minder ervaring, maar koestert ook grote ambities.

Sandra van der Sloot, referentie bij de rijders in Klasse B

Na het seizoen 2018 sterk te hebben afgesloten en de titel in Klasse B veroverd te hebben wil Sandra van der Sloot haar plaats nu verdedigen. De amazone van het peloton, die voortaan voor Snoexx Motorsport uitkomt, wil bevestigen dat ze de nog steeds de referentie is. Maar dat hebben haar mannelijke collega's allicht niet zo begrepen. Vice-kampioen Menno van de Grijspaarde (Team GP Elite) is dit weekend dan wel afwezig, vanaf de volgende manche – in het voorprogramma van de DTM in Zolder – is hij van de partij. Roger Grouwels (RaceArt), vorig jaar vierde in Klasse B, gaat dit jaar voor de titel. Ook Bas Barenburg (RaceArt) en Nicolas Saelens (Belgium Racing) moeten in de gaten moeten worden gehouden. Bij de outsiders noteren we nog Yves Noël (Car Tuning Lease Motorsport), Wim Meulders (Speedlover) en Jeroen Kreeft (Squadra Aragosta by Snoexx).
 
Voor het seizoen 2019 wordt er ook een nieuwe categorie Guests gecreëerd, voorbehouden voor rijders die niet het hele seizoen afwerken of nieuwkomers die in een aparte klasse van de Porsche Carrera Cup Benelux willen proeven. In deze categorie zal de strijd om de zege allicht gaan tussen Didier Van Dalen (Kronos Porsche Centre) en Ziad Geris (Team GP Elite), die dit seizoen allebei slechts een paar manches afwerken.
 
De eerste vrije trainingen worden donderdag gehouden (11u-11u40 en 15u30-16u10), de dubbele kwalificatiesessie gaat door op vrijdag (12u15-13u00). Enkele uren later, om 16u30, wordt de start van de eerste race van het seizoen gegeven. De tweede race staat op zaterdag om 11u35 op het programma, ofwel net voor het vormen van de startgrid voor de voorlaatste manche van het wereldkampioenschap FIA WEC. Laat het spektakel beginnen!
 
De races van dit weekend kunnen gevolgd worden via:
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCr8wY2oH1Bs0lmd616lUWvA
Facebook: https://www.facebook.com/PorscheCarreraCupFrance/?ref=br_rs

Bekijk hier de deelnemerslijst

Persbericht Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 30 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons