van der Horst

Een sterk team om het Jobfixers BRC naar een hoger niveau te tillen

Zoals al eerder aangekondigd, wordt achter de schermen hard gewerkt aan de toekomst van het Jobfixers Belgian Rally Championship. In samenspraak met de RACB, wordt het team van de Promotor versterkt door Alain Penasse en Christian Jupsin, twee sterke persoonlijkheden die hun sporen verdiend hebben in de nationale en internationale autosport. Samen met Chris en Stevy Courteyn, zal het BRC Promotor Team het Jobfixers Belgian Rally Championship naar een nog hoger niveau tillen.
Het Jobfixers Belgian Rally Championship is, mede dankzij de inspanningen van de promotor, die een uitstekende return garandeert aan de deelnemers, een van de sterkst bezette nationale kampioenschappen ter wereld. De editie 2020 werd verstoord door de pandemie, maar voor 2021 wordt het team van de promotor versterkt met twee sterke persoonlijkheden, die beiden ook hun schouders onder het WRC-project van de Ypres Rally hebben gezet.
 
Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage, organisator van de Ypres Rally en de Aarova Rally, is vooral gekend als Team Manager van Hyundai Motorsport actief in het Wereldkampioenschap Rally. Alain Penasse was in 2011 de eerste promotor van het Belgian Rally Championship, toen ook al samen met Chris Courteyn. Alain Penasse zal het sportieve aspect van het Belgisch rallykampioenschap beheren.
 
Christian Jupsin heeft een prachtige carrière uitgebouwd in de gemotoriseerde sporten, zowel op twee als vier wielen. De laatste jaren staat hij aan het hoofd van DG Sport, de organisator van de Spa Rally en de nieuwe South Belgian Rally, die helaas geannuleerd moest worden en bovendien runt zijn bedrijf ook een succesvol rallyteam. Christian Jupsin zal zich vooral ontfermen over de commerciële relaties en belangen van het kampioenschap.
 
"Met deze uitbreiding, kunnen we het Jobfixers BRC nog verder uitbouwen en naar een hoger niveau tillen," verklaart promotor Chris Courteyn. "Enerzijds willen we meer buitenlandse deelnemers aantrekken door hen een uitstekende return te garanderen. Zo versterken we onze zendtijd op de Nederlandse televisie, wat Nederlandse deelnemers zou moeten aantrekken. Daarnaast willen we nieuwe partners aantrekken, waardoor we meer middelen hebben om het kampioenschap nog aantrekkelijker te maken. Niet alleen voor de Rally2-toppers, maar bijvoorbeeld ook met een mooie prijzenpot voor de Juniors."
 
Binnenkort, na overleg met de bevoegde Ministers van Sport, zal het team de kalender voor 2021 kunnen aankondigen. Het Promotor Team is alvast klaar voor de toekomst van het Jobfixers BRC.

BRC Media
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 10 december 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons