van der Horst

Een subliem menu voor de VW Fun Cup powered by Hankook 2023!

Milo Monster Trendy - VW Fun Cup #342
Milo Monster Trendy - VW Fun Cup #342
Nog voor de verschillende kampioenschappen van de VW Fun Cup powered by Hankook 2022 in een definitieve plooi liggen, kan organisator en promotor Kronos Events de kalender van het volgende seizoen voorstellen. Bovendien staat ook de datum voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup vast: de 25ste editie van de langste race ter wereld vindt plaats op 14, 15 en 16 juli, een week later dan gewoonlijk.
De liefhebbers van de beroemde racekevers kunnen naar goede gewoonte zeven afspraken aankruisen in de agenda, verdeeld over de beste circuits van België, Frankrijk en Nederland. Meer dan ooit wordt het hoogtepunt van de campagne de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, die in 2023 zijn 25ste verjaardag viert. Kronos Events zal er op 14, 15 en 16 juli – een week later dus dan de gewoonte is – alles aan doen om op het Circuit de Spa-Francorchamps een memorabel evenement te organiseren voor groot en klein, deelnemers en supporters, autosportfans en families!
 
Hankook 25 Hours VW Fun Cup
Hankook 25 Hours VW Fun Cup
Het is een traditie geworden om het seizoen van de VW Fun Cup powered by Hankook te starten op het Circuit Jules Tacheny de Mettet en dat zal volgend jaar niet anders zijn. Meer nog: een week voor de aftrap van de Kronos 8 Hours of Mettet, wordt er op datzelfde circuit een officiële testdag georganiseerd waar de rijders op 19 maart kunnen kennismaken met hun nieuwe team of alvast in het juiste ritme kunnen komen voor de race die een week later, op 25 en 26 maart, plaatsvindt.
 
Als de voorbije seizoenen een maatstaf vormen, wordt het seizoen gestart in het gezelschap van een prachtige lentezon, die hopelijk ook mee de verplaatsing zal maken naar de Nederlandse duinen. Eind april is het immers tijd voor de tweede confrontatie van het seizoen, op het prachtige en uitdagende Circuit Zandvoort op 29 en 30 april.
Het FFF, een voorproefje op een uitzonderlijk evenement, de 25ste editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup! 
Wie in ideale omstandigheden aan de start wil staan van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, staat op 19 en 20 mei best aan de start van het Franco Fun Festival, waar meer dan honderd VW Fun Cup van het Belgische en Franse kampioenschap acht uur lang het beste van zichzelf zullen geven. Niet alleen een voorproefje dus op de 25 Hours, maar een echte must om sterk voor de dag te komen in juli!
 
Petrolheads - VW Fun Cup #24
Petrolheads - VW Fun Cup #24
Eerst is er echter een wedstrijd in juni (op een circuit en een datum die later bevestigd worden) als laatste repetitie voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Het schema blijft vervolgens onveranderd, met op 16 en 17 september de Trophée Nostalgie op het Circuit de l’Anneau du Rhin, een circuit dat unaniem geapprecieerd wordt door de rijders, en drie weken later de traditionele finale op Circuit Zolder, waar op 7 en 8 oktober de nieuwe kampioenen zullen gevierd worden na een ultieme confrontatie van acht uur.
 
Nooit eerder kon Kronos Events zo vroeg de nieuwe kalender uit de doeken doen. Uitstekend nieuws dus voor rijders en teams, die meer tijd krijgen om hun plannen voor het volgende seizoen voor te bereiden. Want 2023, dat is morgen al!
VW Fun Cup powered by Hankook – Kalender 2023
  • 19/03 – Official Test Day – Circuit Jules Tacheny de Mettet
  • 25-26/03 – Kronos 8 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet
  • 29-30/04 – Benelux Open Races – Circuit Zandvoort
  • 20-21/05 – Franco Fun Festival – Circuit de Spa-Francorchamps
  • Juni – TBA
  • 14-15-16/07 – Hankook 25 Hours VW Fun Cup – Circuit de Spa-Francorchamps
  • 16-17/09 – Trophée Nostalgie – Circuit de l’Anneau du Rhin
  • 7-8/10 – Zolder Fun Festival – Circuit Zolder
VW Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 22 september 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons