van der Horst

Een Super Pole voor de top 15 tijdens de Kronos 8 Hours of Mettet

Clubsport Racing - VW Fun Cup Evo3
Clubsport Racing - VW Fun Cup Evo3
Aan goede gewoontes wordt niet geraakt! In 2019 wordt de startgrid van het merendeel van de European VW Fun Cup-races vastgelegd aan de hand van een kwalificatiespel, met een uitzondering in het kader van de Kronos 8 Hours of Mettet. Tijdens de openingsmanche van het seizoen wordt er immers een Super Pole georganiseerd op het Circuit Jules Tacheny.
Milo Racing - VW Fun Cup Evo3
Milo Racing - VW Fun Cup Evo3
De inspanningen van Kronos Events en de trouwe VW Fun Cup-teams in de voorbereiding van het nieuwe seizoen werpen duidelijk hun vruchten af. Op iets meer dan een maand van de start van het 23ste seizoen van het leukste kampioenschap van de Benelux, op 23 en 24 maart op het Circuit Jules Tacheny de Mettet, hebben namelijk al 35 wagens hun deelname bevestigd! Spektakel en spanning zullen op de afspraak zijn, en dat vanaf zaterdagavond. De snelste rijders krijgen op dat moment de kans om hun kwaliteiten te tonen tijdens een bijzonder spannende Super Pole-sessie, een rechtstreekse confrontatie tussen de kaviaar van de European VW Fun Cup!
 
JAC Motors by MTE - VW Fun Cup Evo3
JAC Motors by MTE - VW Fun Cup Evo3
Vanaf 17.15 uur krijgen de vijftien – vijf meer dan vorig jaar – best geklasseerde wagens uit de reguliere kwalificatiesessie op zaterdagnamiddag welgeteld één gechronometreerde ronde om jacht te maken op de pole positie. De rijders zullen zich in de omgekeerde volgorde van de uitslag van de kwalificatiesessie wagen aan hun snelle ronde. Wie de eer krijgt om de beslissende kwalificatieronde voor zijn rekening te nemen, moet ook op zondag de start nemen van de Kronos 8 Hours of Mettet.
 
Laat er dus geen twijfel over bestaan: de jaargang 2019 van de European VW Fun Cup wordt een absolute grand cru en dit voorsmaakje belooft onvergetelijk te worden. Het aftellen is dan ook definitief begonnen…

Foto's: Kronos Events - Jacques LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 22 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kronos 8 Hours of Mettet.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons