van der Horst

Een versterkt Leader Racing mikt op het podium

Leader Racing - VW Fun Cup #498
Leader Racing - VW Fun Cup #498
Leader Racing, een team dat zowel met een Monoplace als een Biplace racet, benadert het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook met veel sereniteit... en ambitie!
  • LTF
Over een tiental dagen zullen we de namen kennen van de eerste winnaars van het seizoen in de Fun Cup powered by Hankook. In de ateliers bereidt iedereen zijn wapens voor, terwijl achter de schermen de laatste onderhandelingen aan de gang zijn om de bemanningen vast te leggen.
 
Bij Leader Racing wordt met veel sereniteit uitgekeken naar de start van de nieuwe campagne. Het team onder leiding van Philippe Willems en Baudouin Feron heeft zich in de loop der jaren laten zien als een team om rekening mee te houden. “Zoals iedereen weet, zijn wij een structuur die voornamelijk met vrijwilligers werkt en volgens ons is dat naar het voorbeeld van de filosofie van de Fun Cup”, opent Philippe Willems. “Dat belet ons niet om de zaken goed te willen doen! Daarom hebben we deze winter besloten ons team te versterken, zowel voor het technische aspect als voor de strategie tijdens de races. Onze monteurs hebben tijdens het tussenseizoen ook geweldig werk geleverd aan onze wagens. Na de spectaculaire crash van onze Monoplace tijdens het Franco Fun Festival, hebben we een nieuw chassis opgebouwd, waaraan deze winter veel precisiewerk is verricht, om zeker te zijn dat die auto goed is afgesteld.”
 
De #498 – want daar gaat het natuurlijk over – zal ook dit jaar weer een van de podiumkandidaten zijn. Aan het stuur zitten gekende gezichten bij Leader Racing. “Voor het derde jaar verwelkomen we Benoit Dupont, Édouard Chevalier en Tristan Földesi, die ik beschouw als een van de beste rijders in het veld”, gaat Philippe door. “Samen met ex-kartrijder Enzo Ferrari, die hen tijdens het seizoen 2022 heeft vergezeld, vormen ze een kwartet met veel potentieel. Ik heb altijd de neiging om tegen mezelf te zeggen dat een overwinning in de Fun Cup moeilijk te behalen is, maar regelmatig op het podium staan lijkt mogelijk. Maar dan mag er geen enkele valse noot te horen zijn! De rijders moeten snel en constant zijn, fouten kunnen vermijden en een goede strategie is natuurlijk ook cruciaal. Alleen door al die ingrediënten te combineren kunnen we hopen een hoofdrol te spelen in een kampioenschap dat zo competitief is als de Fun Cup.”
 
Het recept is gekend, nu moet het worden toegepast. Bovendien blijven de ambities van Leader Racing niet beperkt blijven tot de Monoplace. Met de #361 zal het team uit de Luikse voorsteden ook aanwezig zijn in de Biplace-categorie. “Ik denk dat we ook daar op het podium kunnen mikken”, zegt Philippe. “In overleg met onze rijders hebben we ervoor gekozen om de bemanning te beperken om hen meer rijtijd te geven, wat zowel hun plezier als zeker het prestatieniveau zal verhogen. Het zijn gentlemen drivers, in de beste zin van het woord, maar ze barsten van motivatie. Naast Christian Gengoux, de baas van Hurricane Dolhain Karting die een vaste waarde is in ons team, zullen we met Davy De Regge en Dimitri Rolin twee andere bedrijfsleiders verwelkomen. Zij zullen aanwezig zijn in alle zeven races van het seizoen. Naast zijn deelname aan met de Monoplace, zal Benoit Dupont het team vervolledigen in Charade en Sonia Gysembergh, bij ons actief tijdens het Franco Fun Festival (in een volledig vrouwelijk team, n.v.d.r.) en tijdens de 25 Hours in 2022, zal ook aan enkele races deelnemen.”
 
Naast die twee inschrijvingen voor het volledige seizoen, draagt een derde Fun Cup in de loop van het jaar mogelijk de kleuren van Leader Racing. “De #563 staat inderdaad klaar in ons atelier en zou bij enkele races van de partij moeten zijn, afhankelijk van de rijders die we kunnen samenbrengen”, glimlacht Philippe Willems.
 
Zoals u ziet is Leader Racing tijdens het weekend van 25 en 26 maart een van de teams om in de gaten te houden bij de start van het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook. Afspraak in Mettet!

Kronos Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Fun Cup op woensdag 15 maart 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons