van der Horst

Een vol programma voor Gino Bux en Anthony Bourdeaud’hui met de Volkswagen Polo GTI

Gino Bux - Volkswagen Polo GTI Rally2
Gino Bux - Volkswagen Polo GTI Rally2
Gino Bux mikt in 2023, samen met copiloot Anthony Bourdeaud’hui, op de titel in het Belgisch kampioenschap rally. Hoewel hij het SXM-team trouw blijft, opteert de man uit Malmedy echter voor een nieuw strijdwapen: een Volkswagen Polo GTI Rally2!
Gino Bux, die het in 2022 tot vice-Belgisch kampioen schopte in zijn eerste seizoen in de hoogste klasse, bevestigde wat velen al langer doorhadden: hij is een van de beste Belgische rallyrijders! De 32-jarige inwoner van Malmedy is bovendien vastberaden om verder te gaan op de ingeslagen weg. In 2023 mikt hij namelijk op de Belgische titel met een deelname aan de acht meetings van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship: de zes zogenaamde “Championship Events” en de twee Cup-manches, waar eveneens punten voor het klassement te verdienen zijn.

Hoewel hij trouw blijft aan het SXM-team, heeft Gino zijn zinnen gezet op een nieuwe uitdaging door het kampioenschap te betwisten met een Volkswagen Polo GTI Rally2 in de kleuren van de Belgian VW Club.
 
“Ik ben helemaal weg van deze auto, al vanaf het ogenblik dat hij gepresenteerd werd”, legt Gino uit. “Ik vind hem zowel agressief als supersexy en ik kijk er al lang naar uit om ermee te kunnen rijden. Ik hou daarenboven van wat stijvere wagens, toch een van de belangrijke karakteristieken van de Polo GTI Rally2. Uiteindelijk deed zich de gelegenheid voor om te kunnen samenwerken met de Belgian VW Club, die een zeer rijke geschiedenis kent in de autosport. Meer was er niet nodig om mij te overtuigen om dit seizoen met een Volkswagen te rijden! Dankzij de steun van mijn trouwe partners, die ik nooit voldoende kan bedanken voor hun vertrouwen, zullen we ook dit seizoen wederom een volledig programma kunnen afwerken. Ik kan amper wachten!”

Naast de overstap naar Volkswagen, komt de andere grote verandering voor Gino Bux dit seizoen van de man in de passagierszetel. “Ik wil Nicolas Gilsoul oprecht bedanken om mij vorig jaar te hebben geflankeerd”, vervolgt de vice-Belgisch kampioen. “Hij kreeg de schitterende kans om terug te keren naar het WRC en ik ben enorm blij voor hem. Ik weet dat hij niet zal aarzelen om mij ook in de toekomst nog bij te staan met raad en daad. Anthony Bourdeaud’hui zal hem vervangen en ik kijk er naar uit om met hem te kunnen samenwerken.”
 
Anthony Bourdeaud’hui copiloteerde in het verleden al François Duval, Guillaume Dilley, Sébastien Bedoret en Jourdan Serderidis, maar kreeg tot dusver nooit de kans om een volledig seizoen af te werken. “Dit seizoen is inderdaad een primeur op dat vlak en ik kijk er naar uit!”, lacht de man die door zijn vrienden Tonin wordt genoemd. “Het werkt niet alleen enorm motiverend om een heel seizoen lang een nationale topper als Gino te kunnen copiloteren, ook kunnen we – hoop ik – automatismen kweken omdat we zo vaak samen in het kuipje zullen plaatsnemen. De samenwerking tussen ons beide zit snor. Gino weet dat ik geen professioneel copiloot ben zoals Nicolas, maar ik beloof om mijn beste beentje voor te zetten.”

Het programma van Gino en Anthony zal dus de zes “Championship Events” omvatten uit het Belgisch kampioenschap, zijnde de Rally van Haspengouw (25 februari), de TAC Rally (8 april), de Rallye de Wallonie (29 en 30 april), de Ardeca Ypres Rally (23 en 24 juni), de East Belgian Rally (23 september) en de Spa Rally (25 en 26 november). “Daar voegen we ook twee meetings van de Cup aan toe, maar het is nog te vroeg om nu al te kunnen zeggen welke”, besluit Gino.
 
De eerste afspraak van dit nieuwe avontuur vindt dus plaats in de regio Sint-Truiden op zaterdag 25 februari met de Rally van Haspengouw!

Belgian VW ClubDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 17 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons