van der Horst

Eerste felbevochten kampioenschapspunten voor Tom Coronel (+video)

Tom Coronel - Comtoyou DHL Cupra TCR
Tom Coronel - Comtoyou DHL Cupra TCR
Samen met 25 andere rijders uit 13 landen nam Tom Coronel daags na zijn 47ste verjaardag met zijn door het Belgische Comtoyou DHL Team Cupra Racing ingeschreven bolide deel aan de drie races op het 2.971 meter lange stratencircuit in Marrakesh. “Tijdens dit weekend werd duidelijk dat de onderlinge verschillen nog kleiner zijn dan vorig jaar, het gaat tijdens de kwalificatie nu om tienden en soms zelfs om honderdsten van een seconde. Wij zitten er goed bij, de samenwerking met het team loopt goed en ik krijg steeds meer gevoel met de CUPRA" aldus Coronel."
Tom Coronel - Aurelien Panis
Tom Coronel - Aurelien Panis
"Waar ik nog iets meer uit kan halen is de piek in de banden. Het links remmen gaat lekker en ik heb de remmen hier ook prima kunnen managen. Op een stratencircuit als dit zijn de remmen echt essentieel. Zelf denk ik dat er ook nog wat meer bij de start te winnen valt. Dus voor de volgende race heb ik nog wat uitdagingen. Het is echt een superklasse met toprijders, waarin ik het prima naar mijn zin heb.

In de eerste race inderdaad wat pech, omdat ik na 500 meter door Bennani werd aangetikt en in de muur belandde. Gelukkig viel de schade mee, maar die race was voorbij. In de andere twee races op zondag had ik meerdere malen een momentje, maar ving dat goed op en lekker mee blijven doen. In de laatste race tikte Rob Huff regelmatig op de achterbumper, maar kwam er niet voorbij. Aan het eind van de derde race profiteerde ik nog een keer van de fouten die anderen maakten. Twee keer in de punten, dat is ook fijn, maar de volgende keer wil ik tijdens de kwalificatie toch verder naar voren eindigen. Het zit er in en aan mij de taak om het ook waar te maken. Ik heb er zin in en kijk uit naar de races in Hongarije.”Foto: Coronel PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 9 april 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons