van der Horst

Eerste internationale NASCAR uitwisselingsproject is een feit

Jean-François Dumoulin - Dumoulin Compétition Dodge
Jean-François Dumoulin - Dumoulin Compétition Dodge
Op zaterdag werd bekendgemaakt dat de NASCAR Whelen Euro Series en NASCAR Pinty’s Series (de Canadese variant) een samenwerking aangaan om alzo een uitwisselingsproject op te starten. Dit zou tot stand gekomen zijn dankzij Spectra Premium, een Canadees bedrijf gespecialiseerd in automotive onderdelen. Dankzij dit project mag de kampioenschapleider na het weekend in Tours zich opmaken voor een tripje naar Canada, waar hij zal meedoen aan de Grand Prix de Trois-Rivières in augustus. De wagen zal ook gerund worden door Spectra Premium. In de plaats zal Jean-François Dumoulin, een Canadese piloot die al 11 jaar in de NASCAR vertoeft, de oversteek maken naar Zolder, waar hij zal deelnemen tijdens het American Festival in de Elite 1.
  • Powercars
Start American Finals Zolder NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 Race 1
Start American Finals Zolder NASCAR Whelen Euro Series Elite 1 Race 1
Spectra Premium zocht al langer een ingang tot de Europese markt en aangezien het ook een innovatieve radiator ontwikkeld heeft voor de Canadese NASCAR, is de motorsport geen onbekend terrein. Dankzij deze deal hoopt men ook de Europese poorten open te beuken. Ook Jerome Galpin, CEO van de NASCAR Whelen Euro Series is in de wolken met deze samenwerking en hoopt zo dat de NASCAR zich nog meer kan profileren op internationaal vlak. Ook Dumoulin, al jaren ambassadeur van Spectra Premium nadat men sponsor is van Dumoulin Compétition, vertelde dat dit project al vijf jaar geleden tot stand kwam en kijkt uit naar zijn eerste ervaring op Europese bodem.

Niet alleen bij de piloten, maar ook bij de teams is er al iets te winnen. Het team dat na dit weekend aan de leiding staat, zal een uitnodiging ontvangen om de NASCAR Whelen Euro Series te vertegenwoordigen tijdens de Goodwood Festival of Speed in Groot-Brittannië. “Hiermee bewijzen we dat de NASCAR Whelen Euro Series zich aan het ontwikkelen is tot één van de meest attractieve kampioenschappen in Europa.” Besloot Galpin.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series - Marnik Mouchaers  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons