van der Horst

Eerste kalender seizoen zes vrijgegeven

Paris E-Prix 2019
Paris E-Prix 2019
Tijdens de bijeenkomst van de FIA World Motorsport Counsil werd een akkoord gegeven over de voorlopige kalender voor seizoen zes in de Formule E. Volgend seizoen zal er uitgebreid worden naar 14 manches en trekken we voor het eerst richting Seoul en komt - zoals u al eerder bij ons las - Londen terug op de kalender. Slachtoffers van dienst zijn Monaco - al was dit verwacht -, Bern en Marrakesh. Al staat de manche in Marokko nog niet compleet buitenspel.
  • Skylimit Events
Riyad ePrix
Riyad ePrix
De nieuwe kalender brengt ook veranderingen met zich mee. Zo wordt in tegenstelling tot andere jaren de start van het seizoen al eind november gegeven met een dubbele manche in Ad Diriyah. Daarbij zal er naar alle waarschijnlijkheid één van de twee manches als avondrace aangevat worden. Ook een slot voor een manche in december blijft open en de grootste kanshebber op dit moment is Marrakesh, dat voorheen de opener van het nieuwe jaar was. Voor het overige is er nog twijfel of Sanya wel degelijk volgend jaar op de kalender zal prijken gezien de interesse van de stad Xi'an en komt Seoul - dat de plaats inneemt van Monaco - recht in de eindfase het Europese luik.

Ook Bern valt na één seizoen van de kalender en wordt vervangen door Londen, dat vanaf volgend seizoen de finale zal organiseren in en rond de Excel Arena. Hierdoor schuift de manche in New York op naar juni. Een opvallend gegeven is dat er een aantal manches botsen met drie manches op de kalender van de FIA WEC, waaronder de 6 uren van Spa die op exact dezelfde dag georganiseerd wordt als de manche in Seoul.

Formule E kalender seizoen 6:

22-23 november 2019: Riyadh (twee races)
14 december 2019: TBA
18 januari: Santiago
15 februari: Mexico City
1 maart: Hong Kong
21 maart: TBA (China)
4 april: Rome
18 april: Parijs
3 mei: Seoul
30 mei: Berlijn
20 juni: New York
25-26 juli: Londen (twee races)

Foto's: Racing International Photography & Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 14 juni 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons