van der Horst

Eerste meeting TCR Benelux eindigt met koude douche

Renaud Kuppens - Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR
Renaud Kuppens - Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR
De allereerste meeting van de TCR Benelux is uitgedraaid op een teleurstellende vertoning. Short race 3 werd gestart in regenachtige omstandigheden, al had de race niet de spankracht van de tweede short race eerder op de dag. Toen de leading car het veld op sleeptouw nam na afloop van race drie, nam bij de start van race vier de safety car die taak meteen over. Na halfweg koers achtte de wedstrijdleiding het vervolgens welletjes, waarna de wedstrijd gestopt werd door middel van de rode vlag.
Alexis van de Poele - VW Golf TCR
Alexis van de Poele - VW Golf TCR
De regen viel nog steeds naar beneden toen de start voor de derde sprintrace gegeven werd. Corthals vertrok van op de pole, maar verprutste zijn start en viel terug naar de vijfde plaats, om later in de ronde terug op te klimmen naar P4. Renaud Kuppens profiteerde van de problemen van de Opel-rijder om resoluut de leiding te nemen. Door het opspattende water was leider Kuppens in het voordeel en kon hij gestaag zijn voorsprong vergroten om comfortabel de eerste stint te winnen. Achter de Honda van Kuppens was het Stéphane Lémeret die na de start opschoof naar de tweede positie, de Golf van Alexis Van de Poele kleefde echter aan de bumper van de tweede Boutsen Ginion Racing Honda. De zoon van Eric van de Poele probeerde zelfs de Honda uit te remmen in Les Combes, maar zijn manoeuvre mislukte.

Fred Bouvy - Milo Racing VW Golf TCR
Fred Bouvy - Milo Racing VW Golf TCR
Corthals kwam ondertussen terug opgerukt naar voren en begon Van de Poele onder druk te zetten. Daardoor kon Lémeret wat uitlopen, terwijl van de Poele alles uit de kast moest halen om de Opel achter zich te halen. Toch kon Corthals voorbij de Golf gaan in het rechte stuk na de Raidillon, de Opel moest daarna wel de "chicane" in Combes afsnijden, maar Corthals kon de derde positie vasthouden. Afwachten of dit geen sanctie oplevert, want in feite maakte Corthals zijn manoeuvre niet af. Wanneer de leading car de baan opkwam om de eerste race te beëindigen, was het klassement Kuppens voor Lémeret, Corthals, van de Poele, Bouvy, Mondron, Cherain, Dupont, Richard, Latinne en Vandenbalck.

Ondertussen was het nog harder beginnen regenen waardoor de wedstrijdleiding besloot om een neutrale wagen op de baan te houden na de herstart voor de laatste sprintrace. De race bleef minutenlang geneutraliseerd en met nog 8 minuten op de klok besloot de organisatie de race te stoppen met de rode vlag. De condities werden te gevaarlijk geacht om de wagens te laten racen in deze slechte weersomstandigheden. Kuppens werd zo ook winnaar van de vierde sprintrace voor Lémeret en Corthals zonder dat er een meter geracet werd. Tussen de wedstrijden door waren van de Poele, Bouvy en na de start ook Hezemans de pits in gedoken om de bandendruk te laten aanpassen, waardoor de heren naar de achterste gelederen van het klassement vielen.

--- Uitslag TCR Benelux International GT Open Spa - short race 3 (pdf) ---
--- Uitslag TCR Benelux International GT Open Spa - short race 4 (pdf) ---

Foto's : Niels Vaeck  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons