van der Horst

Eerste Opel Corsa-e rallyauto's geleverd aan klanten

Opel Corsa-e Rally
Opel Corsa-e Rally
De ADAC Opel e-Rally Cup is klaar voor zijn debuutseizoen. De eerste tien Opel Corsa-e Rally zijn al aan klanten geleverd. In het testcentrum in Dudenhofen ontvingen de teams niet alleen het voertuig, maar ook hun uitrusting, waaronder teamtenten en raceoveralls voor rijders en copiloten.
Tijdens de aflevering van de wagen kregen de teams een uitgebreide briefing over de nieuwe e-technologie. Daarna volgden uitgebreide functionele tests met de elektrische auto's van 100 kW (136 pk). 
 
"De levering van het voertuig was een belangrijke stap voor ons, de teams en het project", zegt Jörg Schrott, directeur van Opel Motorsport. “Het is een duidelijk signaal dat de zaken eindelijk van start gaan. De verwachting en opwinding voor de start van het seizoen was bij iedereen voelbaar. De overige auto's worden nu achtereenvolgens afgeleverd.”
 
Na de afgelasting van de ADAC ACTRONICS Rally Sulingen vanwege corona, vindt nu op 11 en 12 juni de seizoensopener van de ADAC Opel e-Rally Cup plaats tijdens de ADAC Rally Stemweder Berg. Ter voorbereiding zullen de teams van de ADAC Opel e-Rally Cup vooraf een testevenement betwisten om vertrouwd te raken met het voertuig en de laadinfrastructuur. Daarnaast krijgen de teams een hoogspanningstraining, die wordt uitgevoerd en gecertificeerd door TÜV Thüringen.
 
Teams uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en Nederland hebben zich aangemeld voor de ADAC Opel e-Rally Cup 2021. Verdere details over de terugkomst van Opel Team Belgium worden bekendgemaakt op 12 mei. 

Foto: Opel Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Automotive op vrijdag 30 april 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons