van der Horst

Eerste pole is voor Prost – d’Ambrosio dertiende

Nicholas Prost - e.dams-Renault
Nicholas Prost - e.dams-Renault
Nicolas Prost (e.DAMS) is de allereerste poleman van het Formule E kampioenschap, de Fransman zette in Beijing de snelste tijd neer in de kwalificatiesessie voor de Audi Sport Abt rijders Lucas di grassi en Nick Heidfeld. Prost legde een rondje van het stratencircuit af in 1:42.200. Jérôme d’Ambrosio reed de dertiende tijd.
  • Shopa
Nicolas Prost reed de snelste ronde op het stratencircuit van Beijing en behaalde alzo de allereerste pole van het Formule E kampioenschap, wat hem direct drie punten voor het kampioenschap opleverde. Lucas di Grassi moest een tiende van seconde toegeven op de tijd van de Fransman, Daniel Abt volgde op twee tiende seconde. De vierde tijd was voor Karun Chandhok (Mahindra Racing), Franck Montagny (Andretti Autosport) sloot de de top vijf af maar werd later drie plaatsen teruggezet op de grid omdat bij het verlaten van de pits de witte lijn overschreden heeft.

Nick Heidfeld (Venturi Formula) klokte de zesde tijd en werd gevolgd door Jaime Alguersuari (Virgin Racing), Charles Pic (Andretti Autosport), Sébastien Buemi (e.DAMS) en Nelson Piquet Jr. (China Racing). Jérôme d’Ambrosio reed de dertiende tijd maar al op meer dan een seconde van de tijd van Prost. Bruno Senna (Mahindra Racing) en Stéphane Sarrazin (Venturi Formula) slaagden er niet in een tijd neer te zetten. De extra power die de FanBoost stemming oplevert ging voor deze eerste race naar Bruno Senna, Lucas di Grassi en Katherine Legge.

Foto: FIA Formule ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 13 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Beijing (China).
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons