van der Horst

Eerste punten voor Dedecker in Britse F4

ROKiT British F4 - Thruxton
ROKiT British F4 - Thruxton
Het Britse Formule 4 kampioenschap kwam afgelopen weekend in actie in Thruxton. Na een vrij moeizame start van het kampioenschap voor onze landgenoot Douwe Dedecker lijkt het circuit van Thruxton de ommekeer in te luiden. Met een zevende plaats in de tweede wedstrijd van het weekend, pakte de Limburger de eerste belangrijke punten van het seizoen.
  • Skylimit Events
In een bijzonder spannende kwalificatie pakte William Macintyre de pole met een minime bonus van 0.004 seconden op Gabriel Stilp en 0.010 seconden op Aiden Neate. In een veld met 23 deelnemers, het grootste aantal sinds 2015, reed Dedecker naar een negentiende tijd. 

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
De drie verschillende wedstrijden kregen met Macintyre, Noah Lisle en James Piszyck drie verschillende winnaars. Dedecker werd 18e, 7e en 15e. Dankzij die zevende plaats pakt hij zijn eerste twee punten van het seizoen en bezet hij nu de negentiende plaats in de tussenstand. Louis Sharp blijft leider.

Het ROKiT Britse Formule 4 kampioenschap is na de meeting in Thruxton halfweg het kampioenschap. In het weekend van 17 en 18 juni trekken ze naar Oulton Park voor de zesde ronde. 

Foto's: ROKiT British F4Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op dinsdag 6 juni 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons