van der Horst

New Race Festival: Eerste seizoenzege in Belcar 1 voor regerend kampioen MExT Racing Team

MExT Racing Team - Kris Wauters-Xavier Stevens - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Kris Wauters-Xavier Stevens - Porsche 991 Cup
Na de breuk in de versnellingsbak tijdens de seizoenopener van het Belcar Endurance Championship 2017 in Spa-Francorchamps, mocht het deze keer op Circuit Zolder niet mis gaan voor het MExT Racing Team. Het puntenverlies zal het trio Koen & Kris Wauters en Xavier Stevens een gans seizoen blijven achtervolgen, maar niets is verloren. Het West-Vlaams team stond er terug en ging na een mooie strijd met de zege lopen in de Klasse 1 voor Cup wagens en GT +3000cc. Ze werden bovendien ook mooi zesde algemeen na vier proto’s en een snellere Lamborghini Super Trofeo die in de gastklasse reed.
  • STX Motorhomes
MExT Racing Team - Kris Wauters-Xavier Stevens - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Kris Wauters-Xavier Stevens - Porsche 991 Cup
Ditmaal geen Koen Wauters aan de start die door een drukke beroepsagenda deze race aan zich moest laten voorbij gaan. Kris Wauters en Xavier Stevens moesten zodoende met twee de kleuren van MExT Racing verdedigen. Kleuren was een groot woord afgelopen weekend, want de Porsche 991 Cup kwam maagdelijk wit aan de start in afwachting van zijn nieuwe livery.

Tijdens de kwalificaties verliep alles naar wens tot Kris Wauters net iets te laat de pit limiter aanzette bij het binnen rijden. Hierdoor werden de twee beste tijden geschrapt en moest hij in extremis deze twee chrono’s nog zien te verbeteren en dus driemaal onder de 1’35”9 duiken. Uiteindelijk kwam hij uit op de derde chrono in Klasse 1 en 9de algemeen na vijf proto’s en de snellere Lamborghini Super Trofeo.  

MExT Racing Team - Koen Wauters-Kris Wauters-Xavier Stevens - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Koen Wauters-Kris Wauters-Xavier Stevens - Porsche 991 Cup
Xavier Stevens nam de start van de race over 125 minuten en liet zich een beetje verrassen door de startlichten. De West-Vlaamse bandenman verloor hierdoor enkele plaatsen, maar vocht zich knap een weg terug naar voor en hij leverde de wagen half koers af in eerste positie in de Klasse. Kris Wauters nam het stuur over en kon deze positie met brio handhaven. Hij wachtte tot op het einde van de race om de tweede verplichte pitstop in te lassen en reed over de finish met een voorsprong van 14 seconden op een jagende Fred Bouvy terwijl Dylan Derdaele als derde aantikte.

Kris Wauters: “Ik ben heel tevreden met het resultaat. Een belangrijke zege naar de toekomst toe. We hebben hard gestreden want de concurrentie is sneller dan vorig seizoen. De wagen was goed en het voordeel om met twee piloten te rijden hebben we ditmaal optimaal benut. Ik ben zo lang mogelijk buiten gebleven om onze tweede verplichte pitstop door te voeren. Je weet immers nooit dat er nog iets gebeurd op de piste terwijl Bouvy en Derdaele ondertussen toch aan het jagen waren. Het heeft ons ditmaal niets opgebracht, maar we hadden wel nog een troef achter de hand. We hielden aan de meet 14 tellen over na een perfect weekend. Spijtig van het foutje tijdens de kwalificaties waardoor ik me nog eens extra heb moeten rechtzetten in de wagen, maar dat is een futiliteit en een goede les voor de toekomst”.

MExT Racing Team - Koen Wauters-Kris Wauters-Xavier Stevens - Porsche 991 Cup
MExT Racing Team - Koen Wauters-Kris Wauters-Xavier Stevens - Porsche 991 Cup
Ook Xavier Stevens zag zijn werk beloond met een nieuwe zege in de Klasse waarin hij samen met Koen en Kris Wauters uitredend kampioen is.
“Ik mispakte me in de start en daardoor moest ik me een weg zien te banen naar de kop van het veld en de leiding in de Klasse. Ik heb ze een voor een opgeraapt op uitzondering van No Speed Limit waarin Van Dalen en Bouvy reeds vroeg hun eerste pitstop doorvoerden. Ik bracht de wagen zodoende in leidende positie binnen en Kris kon mooi consolideren. Ik ben zeer tevreden, vooral omdat ik het resultaat zie van mijn inspanningen voor de wedstrijden inzake het uitwegen en afstellen van de wagen. Ik ben daar tussen de races door maniakaal mee bezig en het loont. Op nu naar de volgende race, opnieuw samen met Koen en Kris om nadien te trachten om onze tweede plaats algemeen van de 24 Hours of Zolder vorig seizoen te verdedigen”.

Foto's: Marnik Mouchaers
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 5 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons