van der Horst

Eerste startrij voor Mateja Radenkovic, kansen voor Kaï Rillaerts

Rotax Grand Finals
Rotax Grand Finals
Na de heats van gisteren, stonden vandaag de prefinales van het WK karting in Bahrein gepland. Voor Mateja Radenkovic (MiniMax) en Kaï Rillaerts (Junior Max) verliepen deze zonder al te veel problemen, wat kansen biedt voor de allesbeslissende finales van morgen. Onze overige landgenoten wacht een iets zwaardere taak, al is uiteraard nog niets verloren.

Micro Max: Nikita Ljubimov wint prefinale

Ljubimov sloot gisteren als leider het klassement van de Micro Max af. De Est werd één keer derde en één keer eerste in de heats, vertrok de prefinale vanaf de pole en won ook deze race. De resultaten van de prefinale en kwalificatieheats worden samengeteld en dat levert hem de pole op voor de finale morgen. Zdenek Babicek en Dragos Avasilcutei sluiten aan als tweede en derde. 

Mini Max: Radenkovic wint prefinale!

Mooi nieuws uit de Mini Max categorie. Onze landgenoot Mateja Radenkovic wist zijn prefinale te winnen. Hij liet Borys Lyzen achter zich, maar die start de finale wel vanaf de pole gezien zijn goede prestaties van gisteren. Radenkovic sluit aan als tweede. Alexander Van Meeuwen bleef strijden maar kwam niet weg uit de buik van het pak. Onze jonge landgenoot kon zich zo niet plaatsen voor de finale maar mag terugkijken op een leerrijke week. Datzelfde geldt voor Karel Stout. Ook hij wist helaas niet door te stoten naar de finale. 

Junior Max: Rillaerts mist wat snelheid

Kaï Rillaerts
Kaï Rillaerts
Het zag er gisteren zeer goed uit voor Kaï Rillaerts. De regerende Europese kampioen mocht de tweede prefinale vanaf de pole starten maar kwam vandaag duidelijk wat pace te kort. De snelheid van gisteren leek wat verdwenen wat resulteerde in een vierde plaats aan de meet. Gecombineerd met de resultaten van gisteren start Rillaerts morgen mee op de eerste lijn. Die deelt hij met Tomass Stolcermanis die blijft domineren. Na drie heat-overwinningen wist hij ook de prefinale te winnen. Pole voor Let dus. De Nederlanders zitten er traditiegetrouw goed bij. Met Jayden Thien op P3, Enzo Bol op P5 en Joep Breedveld op P7 maken zij grote kans om morgen eremetaal te pakken.

Senior Max: Victor Platteuw strandt in prefinale

Callum Bradshaw
Callum Bradshaw
Een lastig WK kwam voor Victor Platteuw al snel ten einde. De GKS rijder kwam in de openingsfase in een crash terecht en moest opgeven. Helaas zien we dus geen Belg in de finale van de Rotax Senior Max. Vooraan blijft het razendspannend. De Britten hebben de overmacht maar de pole is wel voor een Tsjech; Tereza Babickova. Callum Bradshaw en Fourquemin volgen als tweede en derde. Clayton Ravenscot en Mark Kimber maken de top vijf vol.

DD2: Xen de Ruwe en Glenn Van Parijs wacht een moeilijke opdracht

Martijn Van Leeuwen
Martijn Van Leeuwen
Martijn Van Leeuwen zette zijn titelambities vandaag nog wat extra kracht bij. De Nederlander reed naar winst in de eerste prefinale en start daardoor de finale verdiend vanaf de pole. Na twee heat-overwinningen en een tweede plaats gaat Van Leeuwen als topfavoriet naar bed. Onze landgenoten zaten er gisteren aardig bij. Vooral Glenn Van Parijs en Xen De Ruwe toonden zich kanshebbers op eremetaal maar laat het net deze twee rijders zijn die met elkaar in aanraking kwamen in de tweede prefinale van de dag. Met nog enkele ronden op de klok hadden de Belgen P2 en P3 in handen, tot ze toch stuivertje begonnen te wisselen en in een snelle knik samen van de baan schoten. Van Parijs werd bovendien als schuldige aangewezen en viel zo maar liefst 25 plekken terug. Hij zal de finale als veertiende moeten aanvangen. Xen de Ruwe zien we morgen vanaf P12 starten. Maxim Dirickx reed een dijk van een prefinale. De BMC kampioen won liefst 14 plaatsen en kwam als vijftiende voorbij de finish. Helaas spelen de twee mindere heats van gisteren hem parten en komt hij met 93 punten niet in aanmerking voor een plek in de finale. 

DD2 Masters: Carl Cleirbout wacht inhaalrace

Startend vanaf een tiende plaats was alles mogelijk voor Carl Cleirbout. De Antwerpenaar kende echter een lastige prefinale en moest een tiental plaatsen prijsgeven. In een wedstrijd die gewonnen werd door Morgan Richie, reed Cleirbout naar P22. Christophe Adams deed het iets beter, en werd zeventiende. 

Foto's: Rotax karting
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op vrijdag 17 december 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons