van der Horst

Eerste test voor Isotta Fraschini is een feit

Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione
Isotta Fraschini heeft zijn eerste test afgewerkt met de Tipo 6 LMH Competizione. Op het circuit van Vallelunga reed de wagen een tiental rondjes met achter het stuur Maurizio Mediani, testpiloot van Michelotto. Hiermee zet de Italiaanse constructeur zijn eerste stappen richting homologatie en sprak men verder over de voornemens voor het einde van dit seizoen.
  • De Swert Opticiens
Sinds de bekendmaking dat Isotta Fraschini aan geen volledig seizoen mocht deelnemen in het FIA WEC, hoopt men bij de constructeur toch nog steeds op een deelname aan het kampioenschap na Le Mans. Zo liet Vector Sport, het team dat de wagen zal runnen, weten dat het nog steeds mikt op een deelname race per race. Al leek dit op dit moment nog niet de topprioriteit voor Claudio Berro, hoofd van de motorsport afdeling bij de Italiaanse constructeur. Want eens ze hun eerste race rijden, ligt vanaf dat moment de homologatie vast voor de komende jaren.

Foto: Isotta FraschiniDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 12 april 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons