van der Horst

Eerste testdag BMW Racing Cup op Circuit Zandvoort lokte meer dan dertig deelnemers

BMW Racing Cup @ Circuit Zandvoort
BMW Racing Cup @ Circuit Zandvoort
Hoewel er in Nederland nog geen autoraces mogen plaatsvinden vanwege de COVID 19-beperkingen, stond afgelopen dinsdag het eerste evenement van de BMW Racing Cup 2021 op de kalender. Meer dan dertig deelnemers kwamen hun bolide testen op het Circuit Zandvoort tijdens de eerste officiële testdag.
  • De Swert Opticiens
In de BMW Racing Cup worden de BMW M240i's door drie Nederlandse autosportteams klaargemaakt. Hieronder vallen dit jaar DayVtec Engineering, Hans Weijs Motorsport en MDM Motorsport. Zestig rijders hebben inmiddels al een van de wagens aangeschaft. Meer dan dertig daarvan zijn afgelopen dinsdag de BMW gaan testen op het Circuit Zandvoort.

BMW M240i - BMW Racing Cup
BMW M240i - BMW Racing Cup
Tijdens de vijf sessies bleek dat de deelnemers aan elkaar gewaagd zijn. De twaalf snelste rijders moesten minder dan een seconde voor elkaar onderdoen in de rondetijden, die rond de 1 minuut 47 seconden schommelden. Ervaren rijders zoals Tom Coronel, Bernhard van Oranje, Marcel Dekker, Paul Meijer, Paulien Zwart en Jan-Jur Monshouwer behoorden tot de snelste rijders van de dag, maar rallywinnaars Mark van Eldik en Edwin Schilt en Dakar truckdeelnemer Vick Versteijnen moesten ook niet onderdoen voor de circuitrijders.

De eerste race van de zesdelige kalender staat gepland op dinsdag achttien mei op Circuit Zandvoort.

Foto: Chris Schotanus/Essay Produkties.
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op woensdag 24 maart 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons