van der Horst

Eerste voorstel kalender World RX en Euro RX 2015 gepresenteerd

Nitiss - Kristoffersson op kop in Mettet
Nitiss - Kristoffersson op kop in Mettet
De organisatoren van het WK en EK Rallycross hebben een eerste kalendervoorstel voor de tweede jaargang gepresenteerd. Die kalender bevat enkele aanpassingen ten opzichte van het huidige seizoen, met onder andere een verschuiving van de manche in Mettet, welke nu de seizoensopener voor het EK Rallycross wordt en dus met Supercars, Super1600 en Touringcars op het menu naar alle waarschijnlijkheid weer een pak deelnemers mag gaan verwelkomen.
  • Powercars
Michaël De Keersmaecker - VW Scirocco Supercar
Michaël De Keersmaecker - VW Scirocco Supercar
Nieuw op de kalender is een RX-manche in Barcelona op het Circuit de Catalunya, een evenement dat volgens de organisatie moet uitgroeien tot een van de grootste op de kalender. De Duitse RX-manche zal dan weer drie weken vroeger op de kalender postvatten, terwijl de Noorse meeting naar augustus verhuist en ook Turkije en Italië haasje over spelen in 2015. Finland staat niet langer op de kalender en net als dit seizoen vindt ook de seizoensafsluiter van het WK plaats in Argentinië.

Het EK RX voor Supercars blijft vasthouden aan een kalender met vijf evenementen; Mettet, Duitsland, Noorwegen, Spanje en Italië, terwijl bij de Touring Cars laatstgenoemd evenement ontbreekt, maar wel de meeting in het Verenigd Koninkrijk is opgenomen. De S1600's komen dan weer aan de bak in Portugal, Mettet, Zweden, Frankrijk, Spanje en Italië.

RX Lites Cup
RX Lites Cup
De RX Lites Cup zal zeven treffens omvatten met Portugal, Groot-Brittannië, Zweden, Noorwegen, Spanje, Turkije en Italië en daarnaast tekenen de bolides ook present in aan de andere kant van de Grote Plas waar ze in Canada aan het losstaande Intercontinental Cup evenement zullen deelnemen.

Voorlopige kalender WK RX 2015

LandMeetingDatum
PortugalMontalegre24-26 april
BelgiëMettet15-17 mei
Groot-BrittanniëLydden Hill22-24 mei
DuitslandEstering19-21 juni
ZwedenHöljes03-05 juli
CanadaGrand Prix de Trois-Rivières07-08 augustus
NoorwegenHell21-23 augustus
FrankrijkLohéac04-06 september
SpanjeBarcelona18-20 september
TurkijeIstanbul02-04 oktober
ItaliëFranciacorta16-18 oktober
ArgentiniëSan Luis27-29 november


Foto's: Johnny Loix & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rallycross Championship op donderdag 13 november 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons