van der Horst

Eerste WSK-zege voor Ean Eyckmans!

Irfan - Eyckmans - Powell
Irfan - Eyckmans - Powell
Tijdens de laatste manche van de WSK Final Cup karting in het Italiaanse Castelletto was er voor het eerst sinds lang weer een Belg aan het feest. Ean Eyckmans, de tienjarige zoon van ex-Indycar piloot Wim Eyckmans, scoorde er zijn eerste Internationale overwinning in de 60 Mini klasse.
Wim Eyckmans - Ean Eyckmans - Wendy Van Roy
Wim Eyckmans - Ean Eyckmans - Wendy Van Roy
Eyckmans liet de Belgische kartwereld al vrij snel achter zich. Competitie rijden deed de jonge Eyckmans hier amper. Italië, daar moet je zijn! Vader Wim moest je dat natuurlijk niet meer leren. Met zijn eigen team EGP -Eyckmans Grand Prix, heeft Wim ondertussen ervaring genoeg om te weten hoe de kartwereld er van binnen en van buiten uitziet. Een betere leermeester kan Ean Eyckmans zich dus niet voorstellen.

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
Het WSK Kampioenschap, dat in Italië wordt afgewerkt, bulkt net zoals het Italiaans kampioenschap van het niveau en het aantal deelnemers. Er schreven zich dit weekend maar liefst 75 jonge piloten in voor de Mini60 klasse. Naast Ean Eyckmans traden er nog meer Belgen aan in deze klasse. Limburgers Lenn Nijs, Douwe Dedecker en Tom Braeken, alle drie begeleid door vice-KZ1-wereldkampioen Rick Dreezen werken dit jaar een eerste, voor Dedecker volledig, seizoen af in Italië. Hoewel het niveau hier dus erg hoog ligt, doen zij het niet onverdienstelijk! Dedecker en Braeken haalden een mooie plek in de finale, Lenn Nijs kende een lastiger weekend.

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
Voor de finale van start ging moesten er nog twee prefinales afgewerkt worden. De eerste werd gewonnen door Alex Powell voor Kutskov en Badoer. Prefinale twee werd een kolfje naar de hand van Eyckmans voor Matveev en Irfan. De finale dan! Teamgenoten Powell en Eyckmans deelden de eerste rij, met de Zuid-Afrikaan op pole. Powell hield de leiding, Eyckmans viel terug naar vijf, maar het groepje bleef lang samen. Het duurde dan ook niet lang eer Eyckmans terug naar voren reed. Laatste op het lijstje was Badoer en toen die verschalkt was, lag de weg voor Eyckmans helemaal open. De eerste overwinning voor Eyckmans op dit niveau, en er zullen er nog veel volgen!

Foto's: Ecykmans press



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op vrijdag 16 november 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons