van der Horst

EIFEL RALLY FESTIVAL 2024 verandert van datum

ADAC Eifel Rally Festival
ADAC Eifel Rally Festival
Het ADAC Eifel Rally Festival wijzigt van datum. De jaarlijkse hoogmis had al jaren een vaste stek rond 21 juli tijdens de 3de week van juli, maar de organisatoren maakten nu de nieuwe datum voor 2024 bekend. De 12de editie van het ADAC Eifel Rally Festival is nu gepland van donderdag 15 tot zaterdag 17 augustus 2024. Plaats van gebeuren is nog steeds het stadje Daun in de Vulkaaneifel.
"We waren om verschillende redenen verplicht om in 2024 onze data voor het eerst naar augustus te verschuiven”, legt organisator Otmar Anschütz uit, “De stad Daun heeft hiervoor zelfs de jaarlijkse Laurentius-kermis van datum gewijzigd. Alle contracten met exposanten en artiesten werden binnen de kortste keren omgeboekt naar een andere datum begin augustus”, aldus de organiserende MSC Daun. “Het stadsbestuur had alle begrip en heeft zijn volle medewerking verleend bij onze verplichte datumwijziging. Een bewijs van de impact van het Rally Festival voor de Eifel regio”, voegde MSC Daun er nog aan toe.
 
Identiek programma
 
ADAC Eifel Rally Festival
ADAC Eifel Rally Festival
Het concept en programma voor de 12de editie van het ADAC Eifel Rally Festival blijft identiek. Het Festival begint op donderdag met de verkenningen en de shakedown en eindigt op zaterdag na ongeveer 120 km klassementsproeven langsheen de veeleisende asfaltwegen van de Vulkaaneifel. Het event wordt op zaterdagavond afgesloten met de traditionele prijsuitreiking en de Rally Party. Van donderdag tot zaterdag blijft de “Rally Meile” in het centrum van Daun “the place to be”. De hoofstraat van Daun en omliggende parkings zijn dan een soort “open wagen & servicepark” waar de toeschouwers de wagens van dichtbij kunnen bewonderen en misschien ook de kans krijgen voor een babbeltje met de piloten. Vrijdagochtend staat ook de traditionele handtekensessie op het menu.
 
Slowly Sideways
 
Het plaatsje Daun is al voor de 12de keer het toneel van ‘s werelds grootste rijdende rallymuseum. MSC Daun rekent opnieuw om 160 originele of natuurgetrouw nagebouwde getuigen uit de rallygeschiedenis en verwacht opnieuw zo’n 40.000 fans. “Steeds meer mensen tonen interesse voor de geschiedenis van de rallysport en ons festival is de voorbije jaren over alle lands- en taalgrenzen heen uitgegroeid tot een verplichte afspraak. Wij willen er ook nu weer het juiste platform voor bieden," meldt Reinhard Klein van Slowly Sideways met de nodige trots, "We hebben hier al unieke pareltjes uit de rallygeschiedenis kunnen voorstellen. Maar er valt nog veel meer te ontdekken - en daar werken we elk dag verder aan."
 
Meer nieuws van zodra beschikbaar. De Eifel Festival organisatoren kennen immers “de marketing truc” om alle info & weetjes slechts mondjesmaat bekend te maken.

Stephan Lesuisse 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op woensdag 25 oktober 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons