van der Horst

Einde carrière voor heethoofd Luca Corberi

Tony Kart Racing Team
Tony Kart Racing Team
De finale van het wereldkampioenschap karting in Lonato, zal de laatste geweest zijn voor Luca Corberi. De Italiaan ging afgelopen zondag volledig door het lint na een crash met een concurrent. Corberi kreeg zijn woede op de piste niet bekoeld en vloog zijn tegenstander in het parc fermé om de nek. Ook Corberi zijn vader mengde zich in een gevecht buiten proporties. De beelden van beide incidenten gingen de wereld rond. Een dag na de gebeurtenissen erkent Corberi zijn fout en kondigt hij zijn afscheid aan de sport aan.
In de KZ1 finale van het WK karting in het Italiaanse Lonato ging het in de negende ronde mis bij een inhaalpoging van Paolo Ippolito op Corberi. Corberi viel uit en was ziedend. Hij demonteerde zijn voorbumper en wierp die richting Ippolito toen die een ronde later weer voorbijkwam. Daarna ging Corberi ook in het gesloten wagenpark door het lint en ontstond er een ware knokpartij. Zowel Ippolito als Corberi werden uit de uitslag geschrapt, al betrof Corberi toch wel de meeste schuld, zoals te zien is op de beelden die circuleren op het internet.

De internationale karting-, en bij groep, autosportscene, reageerde onthutst op de gebeurtenissen. Van Laurens Vanthoor over Jenson Button tot FIA Karting President Felipe Massa en zelfs het Tony Kart Racing Team waar Corberi voor uitkwam. Iedereen veroordeelde de daden van de 23-jarige Italiaan die uiteindelijk de eer aan zichzelf hield. Corberi, zoon van de eigenaar van het South Garda circuit in Lonato en in 2012 nog wereldkampioen karting, stuurde spijtbetuigingen de wereld in en verklaarde dat hij de helm aan de haak hangt. 
 

I’d like to apologize to the motorsport comunity for what I’ve done. There are no excuses to explain why I’ve done such...

Geplaatst door Luca Corbe Corberi op Maandag 5 oktober 2020

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 6 oktober 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons