van der Horst

Einde voor Marussia F1 Team

Jules Bianchi - Marussia
Jules Bianchi - Marussia
De beheerders van het Marussi F1 Team hebben vrijdag laten weten dat er geen fondsen of overnemer gevonden zijn voor het noodlijdende team en dat bijgevolg het faillissement werd aangevraagd. Alle personeel wordt ontslagen en de wagens komen dus ook niet meer in actie in Abu Dhabi zoals eerder nog werd geopperd. Er werden nochtans gesprekken aangeknoopt met twee investeerders maar die draaiden op niets uit. Marussia staat nog wel ingeschreven op de voorlopige FIA teamlijst voor volgend jaar, zij het onder de naam Manor F1 Team. Mogelijk wordt het team alsnog overgenomen en onder die naam ingezet.
Marussia nam Virgin Racing, dat in 2010 in de F1 debuteerde met ondermeer onze landgenoot Jérôme D’Ambrosio, over en doopte het team na een jaar als sponsor gefungeerd te hebben in 2012 om tot Marussia F1 Team. Het team scoorde dit jaar nog twee punten in de GP van Monaco dankzij de negende plaats van Jules Bianchi. De Franse piloot werd in Japan echter het slachtoffer
Maria de Villota - Marussia F1 Team
Maria de Villota - Marussia F1 Team
van een zwaar ongeluk waarna Marussia nog één wagen inzette in Rusland alvorens van het toneel te verdwijnen. Op 3 juli 2012 werd het team al zwaar getroffen toen toenmalig testpilote Maria de Villota tijdens een testsessie zwaar gewond raakte toen ze inreed op een truck van het team. De Spaanse pilote zou anderhalf jaar later alsnog overlijden aan de gevolgen van de crash.

Foto's: Georges De Coster & Marussia F1 Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 7 november 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons