van der Horst

Eindelijk prijs voor Douwe Dedecker in WSK Euro Series

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Onze jonge landgenoot Douwe Dedecker heeft voor het eerst in zijn prille carrière een WSK overwinning in de 60Mini klasse te pakken. De Limburger domineerde het voorlaatste treffen van de WSK Euroseries welke afgelopen weekend in Lonato plaatsvond. In de OKJ trok Linblad aan het langste eind. Patterson en Ardigo waren de snelsten in respectievelijk, de OK en de KZ2.
Na een pauze van bijna twee weken, kwam het WSK kampioenschap weer in actie. Met de openingsronde in Sarno en die in Angreville achter de kiezen, waren we dit weekend halfweg het kampioenschap. Voor de KZ2 schakelklassen, gold deze wedstrijd zelfs als slotakkoord. Alle hens aan dek dus!

60 Mini: Dedecker dominant!
In de 60Mini klasse verschenen er drie Belgen aan de start. Lenn Nijs, Douwe Dedecker en natuurlijk Ean Eyckmans. Maar liefst 92 deelnemers tekenden de inschrijvingslijst voor dit weekend. Een bomvol veld moest zich op vrijdag kwalificeren en daarin zette Nijs een 62e tijd neer. Ean Eyckmans kwam tot P29 maar helemaal vooraan toonde Dedecker zich in goede doen door naar de tweede tijd te rijden. Na de heats zat het avontuur van Nijs erop. De Lummenaar kreeg af te rekenen met mechanische pech - kettingbreuk - en zag zijn kansen om de finale te halen slinken. Eyckmans wist wel wat plaatsen goed te maken en kwam de top vijftien binnen maar de snelheid zat er nog niet helemaal goed in. Dedecker daarentegen kende prima heats en wist zich naar de kopposite te rijden. 

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Ook in de prefinale op zondag was Dedecker de snelste. De tweede prefinale werd gewonnen door Nikola Tsolov na een incidentrijke race! De finale werd opnieuw een kolfje naar de hand van Dedecker die eindelijk kan bevestigen wat hij in zijn mars heeft! Manuel Scognamiglio hield de druk wel op de ketel maar Dedecker had duidelijk de bovenhand. Daarachter kwam Rashid Al Dhaheri als eenzame derde binnen. Dankzij zijn overwinning maakt Dedecker grote sprongen in de tussenstand. Hij bezet nu de derde plaats in de tussenstand na William MacIntyre en Rashid Al Dhaheri. Ean Eyckmans is vijfde in de tussenstand, ook hij heeft nog kans op de felbegeerde WSK EuroSeries titel. Volgend weekend al, mogen de heren weer vol aan de bak voor het slotakkoord. We blijven in Italië, want in Adria zal de beslissing vallen.

OKJ: Linblad wint finale 

Arvic Linblad
Arvic Linblad
Kimi Antonelli kwam met de beste papieren in handen naar de pregrid van de Junioren finale. Hij claimde de pole voor Thomas Ten Brinke die bij het doven van de lichten de kaarten naar zich toe trok. Drie ronden later kwam Antonelli in de KR weer voorbij aan de Nederlander. Ten Brinke zou terugvallen tot net naast het podium maar ook Antonelli hield het vooraan niet vol. Arvic Linblad nam de leiding over en reed weg uit de leidende groep. Relatief onbedreigd haalde de Britt de winst binnen maar daarachter was de strijd nog niet gestreden. James Wharton snoepte de tweede plaats nog af van Antonelli die naar P3 verwezen werd. Antonelli houdt in de tussenstand de leiding in handen maar Ten Brinke volgt op amper 22 punten!  Ook hier valt volgende week de beslissing.

OK: De strijd Travisanutto - Patterson duurt voor
De heren zijn elkaar absoluut waard dit jaar. Daar waar Travisanutto de vorige manche in Frankrijk wist te winnen, was het afgelopen weekend de beurt aan Patterson om maximaal te scoren. De Britt kende een dominant weekend met de pole na de kwalificaties op vrijdag, de pole na de heats op zaterdag en zondagmorgen, winst in zijn prefinale en uiteindelijk ook winst in de finale op zondagmiddag! Aan de finish had Patterson bijna vijf seconden bonus op Travisanutto. Travisanutto behoudt wel de leiding in de WSK tussenstand.

KZ2: Ardigo spoelt EK kater door met winst en titel
Marco Ardigo
Marco Ardigo
Na een onwaarschijnlijke finale van het Europees kampioenschap, twee weken geleden in Sarno, zinde Marco Ardigo ongetwijfeld op revanche. Na een crash van Matteo Vigano en Anthony Abasse had de Italiaan de titel maar voor het oprapen maar mechanische problemen dwongen hem tot opgave. In Lonato zette het super talent Ardigo de puntjes op de i. Simo Puhakka, TonyKart teamgenoot van Ardigo vertrok als leider in de tussenstand in de finale maar opnieuw crashtte de Finn uit de race, net zoals op het EK in Sarno. Met Ardigo vanaf dan op kop was de titel voor Puhakka wel heel ver weg. Zonder problemen wist Ardigo, Marijn Kremers en Matteo Vigano achter zich te houden om naast de overwinning, ook de titel in de wacht te slepen! Simo Puhakka en Nederlander Marijn Kremers eindigen als tweede en derde in de tussenstand van de WSK EuroSeries. 

Foto's: FM-Images
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 24 juni 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons