van der Horst

EK Rallycross: De Keersmaecker heeft na Finland uitzicht op een mooie ereplaats in het Europees kampioenschap

Michaël De Keersmaecker - Ford Focus
Michaël De Keersmaecker - Ford Focus
Michaël De Keersmaecker is afgelopen weekend met de Ford Focus WRC zevende geworden in het Finse Kouvola. Een weekend eerder stond de JDK rijder met de Volvo nog op het hoogste ereschavot tijdens een wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap.
  • Dreamdrive
Michaël De Keersmaecker - Ford Focus
Michaël De Keersmaecker - Ford Focus
De voorlaatste race van het seizoen stond met vet aangestipt in de agenda van De Keersmaecker, want hij kon in de tussenstand een goede zaak doen en opschuiven binnen de top 5 van het kampioenschap. Het ganse weekend werd verreden in zware weersomstandigheden. Normaliter goede omstandigheden voor Michaël, maar dan moet ook alles meezitten en dat laatste lukte niet altijd. Zo werd hij geweigerd voor de gechronometreerde training wegens enkele seconden te laat en waardoor hij van start moest gaan in de laatste sessie. Daarin kwam het tot een aanrijding met de Zweed Timmy Hansen en ging de band van de velg met een slechte chrono tot gevolg.

Met een vijfde en zesde chrono tijdens de tweede en derde heat verzekerde de JDK-piloot zich van de zesde startplaats in de A-finale.

De Keersmaecker lukte daarin een kanonstart en sneed zowaar als leider de eerste bocht aan.

Michaël De Keersmaecker - Ford Focus
Michaël De Keersmaecker - Ford Focus
“Ik was heel snel weg van de zesde plaats naar de koppositie, maar ik was iets te onstuimig en ging met de vier wielen naast de baan rijden. Ik kon terug de baan op in derde stelling, maar ook Doran was naast de baan komen rijden en pakte me brutaal in de flank nog voor ik terug de piste kon oprijden. Resultaat een lekke band en een uiteraard opnieuw geen podiumplaats die ik vandaag zeker probleemloos had kunnen pakken”, aldus een teleurgestelde De Keersmaecker die achteraf verhaal ging halen bij de koersdirectie maar terug werd wandelen gestuurd.

“Doran is (was) een rechtstreekse concurrent voor een ereplaats in de eindstand van het kampioenschap. Door me aan te rijden op het moment dat ik naast de piste reed zette hij me buiten spel en won bovendien hierdoor  drietal plaatsen in de finale. Dat is er gewoon over", besluit De Keersmaecker.

Volgende week wordt in het Duitse Buxtehude de laatste wedstrijd verreden van het EK 2012.

ffccda04b1bd8f6b404d13a02109bc87be7f8703.jpg
Rekening houdend met het schrapresultaat heeft De Keersmaecker zijn zwakste resultaat met één puntje kunnen verbeteren. Momenteel staat hij op een zevende plaats, maar komend weekend in Duitsland kan Michaël nog verschillende plaatsen opschuiven gezien het verschil met de dichtste concurrenten bijzonder klein is. Lysen en Hvaal kunnen, mits een goed resultaat nog worden bijgehaald en op papier kan onze landgenoot nog zelfs het seizoen afsluiten op een derde plaats. Maar dan moeten Doran en Jeanney wel ondermaats scoren in Duitsland. Maar een eindplaats binnen de top vijf is realistisch.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rallycross Internationaal op maandag 24 september 2012.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons