van der Horst

El Pinar: Poles voor Santiago Urrutia en Ma Qing Hua

Santiago Urrutia - Lynk & Co Cyan Racing
Santiago Urrutia - Lynk & Co Cyan Racing
Cyan Racing Lynk & Co effende zaterdag in het Uruguyaanse El Pinar de weg naar succes op zondag nadat het in kwalificatie met Santiago Urrutia - Thed Björk (race 1) en Ma Qing Hua-Yann Ehrlacher (race 2) telkens de eerste startrij monopoliseerde. Honda-rijder Nestor Girolami en Norbert Michelisz (BRC Hyundai) bezetten de tweede startrij, het Comtoyou-duo Frédéric Vervisch-Robert Huff (Audi) gaat in de openingsrace vanop de derde rij van start voor Juan Manuel Casella (Honda), de snelste van de Zuid-Amerikaanse deelnemers en Mikel Azcona (BRC Hyundai).
Vijfde tijd voor Frédéric Vervisch (Comtoyou Audi)
Vijfde tijd voor Frédéric Vervisch (Comtoyou Audi)
In een tot drie maal toe wegens fouten van Zuid-Amerikaanse rijders geneutraliseerde FP1, lukte Mikel Azcona de snelste tijd. Met Lynk&Co-rijders op de eerste drie plaatsen in FP 2  was het echter duidelijk dat Cyan Racing de beste kaarten in handen had, wat in de kwalificatie ook werd bevestigd.

Q1 werd zoals eerder gemeld opgesplitst in twee groepen, waarbij puntenleider Ehrlacher (groep A) en Björk (groep B) de snelste tijd lukten. Alle negen Kumho TCR WorldTour-rijders haalden de cut voor Q2 waarin ze het gezelschap kregen van Juan Manuel Casella, come back-man Esteban Guerrieri en Ignacio Montenegro. 

In de 10 minuten durende Q2-sessie zette Urrutia met een 1:20.116-chrono een erg snelle ronde neer, de plaatselijke held bleef voor amper 2/1000sten teamgenoot Thed Björk voor. Het paar leidde de rest van de sessie, waarbij Norbert Michelisz finaal de derde tijd neerzette voor Vervisch en Huff. Het Comtoyou-duo lukte zowaar een identieke chrono op 0.657" van polesitter Urrutia maar onze landgenoot kreeg P5 toegewezen om als eerste zijn tijd te hebben neergegezet.

Van de Zuid-Amerikaanse deelnemers wist enkel Juan Manuel Casella (Honda) zich met een knappe 7de tijd in de top 10 te hijsen voor Azcona, Yann Ehrlacher en Ma; de Chinees vertrekt via de reversed grid vanop pole in de tweede confrontatie. Montenegro en Guerrieri vielen uit de boot en starten twee maal vanuit 11de en 12de positie.

Race 1 gaat van start om 14u10 (Belgische tijd) en is live te volgen op tcr-series.tv en You Tube.

Kwalificatie (gecombineerd)

Foto's: Lucas Martinez/TCR South AmericaDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zondag 20 augustus 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons